Lydinčioji konferencija 2012 Klaipėda

ifla_2

Bibliotekos tinkluose: kuriančios, dalyvaujančios ir bendradarbiaujančios rugpjūčio 8- 9 d.

Konferencijos vieta: Klaipėda, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešoji bibliotekaOrganizatoriai: IFLA Viešųjų bibliotekų sekcija, Lietuvos bibliotekininkų draugija, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešoji biblioteka, Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka, Šilutės rajono F. Bajoraičio viešoji biblioteka

Partneriai: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka,  Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, Klaipėdos universiteto biblioteka
Finansinė parama: LR Kultūros ministerija ir kiti rėmėjai
Viešosios bibliotekos šiandien nebėra suvokiamos kaip homogeniškos, vientisos, atliekančios vieną pagrindinę funkciją, o kaip daugiafunkcinės ir besikeičiančios, adaptyvios. Norėdamos žengti koja kojon su  modernėjančiu vartotoju bibliotekos privalo nuolat keistis, eksperimentuoti, kurti, diegti naujas paslaugas, rūpintis savo intelektinio potencialo panaudojimo galimybėmis, burti apie save aktyvią bendruomenę, megzti partnerystę, kurti veiksmingą santykių tinklą bendradarbiaudamos su jas supančiomis organizacijomis bei įstaigomis.
Kuriančios, dalyvaujančios ir bendradarbiaujančios įvairiuose tinkluose ir lygmenyse viešosios bibliotekos šiandien  svarbios ir lygiateisės partnerės valdžios institucijoms, verslininkams, politikams. Megzdamos partnerystę jos tampa tikraisiais bendruomenės traukos centrais, kur gimsta originalios idėjos, verda įdomios diskusijos, susitinka bendraminčiai. Taip jos tampa  svarbiomis ir esminėmis institucijomis vartotojui, kuriose jis gali kūrybiškai spręsti aktualius gyvenime klausimus – tobulinti profesinius gebėjimus ir kompetencijas, mokytis, rasti informacijos ar idėjų savo verslo kūrimui, įdomiai leisti laisvalaikį, pagaliau mokytis visą gyvenimą.
Viešoji biblioteka nėra atskira sala, ji –  žinių sklaidos ir kūrimo centras, kuriame bibliotekų partnerystės tinklų dėka pasiekiami įvairūs ištekliai.

Akivaizdu, kad ateities biblioteka – biblioteka tinkluose, tačiau visuomenė dar laukia įtikinamų argumentų, kad biblioteka yra būtina ir nepakeičiama.

Konferencijos temos:
Bibliotekos tinkle – kokios jos? Kokiomis savybėmis turi pasižymėti bibliotekos, norinčios kurti bibliotekų tinklą arba jame dalyvauti? Kas lemia sėkmingą bendradarbiavimą?
Bibliotekų tinklai – nauji iššūkiai ir galimybės
Bibliotekos kaip kūrybinės dirbtuvės
Bibliotekos ir visuomenės bendradarbiavimas

Konferencijoje bus dalinamasi sėkmės pavyzdžiais, kaip dirbant kartu, veikiant tinkluose ir bendradarbiaujant galima pasiekti stulbinamų rezultatų. Organizatoriai tikisi, kad bus ne tik diskutuojama, bet ir kuriami nauji tinklai arba įsijungiama į jau veikiančius.

Geroji bibliotekų patirtis. Ekskursijos:
Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešojoje bibliotekoje,
Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje;
Šilutės rajono F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje.

Į konferenciją kviečiami visi šia tema besidomintys bibliotekininkai. 
Registracijos mokestis – 345 Lt. (100 Eur). Registracijos mokestis padengs dalyvių maitinimo išlaidas, kavos pertraukėles, konferencijos informacijos paketą.

Nuorodos:
Lietuvos bibliotekininkų draugija LBD

Spausdinti
Facebook komentarai