Susitikimas su „Sodros” specialistėmis

sodros_seminaras_0092012 m. gegužės 3 d., Dalia Vasiliauskytė

F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje gegužės 3 d. įvyko valstybinio socialinio draudimo Klaipėdos skyriaus Šilutės skyriaus seminaras apie elektroninės gyventojų aptarnavimo sistemos (EGAS) naudojimo galimybes, kurias pristatė Klaipėdos skyriaus Šilutės skyriaus vedėja  Birutė Kleinaitė ir Klaipėdos skyriaus Pašalpų ir nedarbingumo kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė  Renata Petrikauskienė.

Specialistės informavo, kad nuo 2009 m. sausio 1 d. būsima senatvės pensija dabar turi pasirūpinti patys gyventojai, kadangi „Sodros” specialistai nebevyksta į įmones ar įstaigas, kad jų darbuotojams padėtų sukaupti reikiamus duomenis. Pensijai skirti reikalingus dokumentus galima pristatyti į bet kurį „Sodros” teritorinį skyrių.
Seminaro metu buvo pranešta, kad „Sodra” ligos pašalpą skiria tik gavusi elektroninį nedarbingumo pažymėjimą iš gydytojo, gyventojo prašymą ir iš darbdavio pranešimą dėl pašalpos skyrimo. Elektroninį prašymą dabar galima pateikti sau patogiu metu, net neišėjus iš namų, per elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą – EGAS, tinklalapyje https://gyventojai.sodra.lt. Beje, ligos pašalpos iš darbdavio ar „Sodros lėšų” skiriamos, jeigu dėl jų į pašalpos mokėtoją kreipiamasi ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo ligos pabaigos.
Naudojantis EGAS duomenų baze taip pat gyventojai gali gauti informaciją apie priskaičiuotas ir mokamas išmokas, įgytą valstybinio socialinio pensijų draudimo stažą, prognozuojamą valstybinę socialinio draudimo senatvės pensiją ir kita.
Prisijungti prie EGAS galima naudojantis Lietuvoje veikiančių bankų internetinės bankininkystės priemonėmis arba elektroniniu parašu. Visi, pageidaujantys išmokti naudotis EGAS, gali kreiptis į „Sodros” teritorinį skyrių.

Spausdinti
Facebook komentarai