Virtualus Šilutės ir Khashuri (Gruzija) miestų moksleivių susitikimas

teletiltas_0042012 m. gegužės 4 d., Dalia Vasiliauskytė

F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje Šilutės moksleiviai turėjo unikalią galimybę per kompiuterinę programą „Skype” pabendrauti su savo bendraamžiais iš Khashuri miesto (Gruzija). Tai jau ne pirmas bendras šilutiškių projektas su gruzinais. Grupė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos specialistų 2011 m. rudenį lankėsi Khashuri miesto bibliotekoje pagal projektą „Atvira biblioteka”.

Konferencijos pradžioje moksleiviai pasikeitė prezentacijomis anglų kalba, kuriose jie pristatė savo šalies žymiausius istorinius įvykius, demografinius faktus, buvo pateikta įvairių nuotraukų apie lankytinas šalies vietas, miestus, įžymius žmones. Peržiūrėję skaidres apie Gruziją, moksleivių teigimu, jie buvo nustebinti Gruzijos gamtos grožiu, ypač patiko šalies istorija.
Susipažinus su abiem šalimis moksleiviai tiek iš Gruzijos, tiek iš Šilutės galėjo užduoti įvairius juos dominančius klausimus. Užduodami klausimus abiejų šalių moksleiviai bandė patikrinti, kiek kas žino ir prisimena peržiūrėjus skaidres. Gruzinai pasirodė puikiai ir atsakė į daugelį klausimų apie Lietuvą, pavyzdžiui, kas yra mūsų šalies prezidentė, koks žymiausias krepšininkas ir pan. Šilutiškiai galėjo mažiau pasigirti žiniomis apie tolimąją šalį, bet pasirodė neprastai.
Teletilto pabaigoje moksleiviai pasikeitė kontaktine informacija ir sutarė bendrauti ateityje bei pasižadėjo dar kartą susitikti savo bibliotekose ir surengti tiesioginę konferenciją, nes tai puiki galimybė šilutiškiams daugiau sužinoti apie egzotišką Gruziją, o Khashuri miesto moksleiviams –apie Lietuvą, tuo pačiu patobulinant savo anglų kalbos žinias.

teletiltas_001

Spausdinti
Facebook komentarai