Menininkė Laimutė Žiogienė dalinosi patirtimi

l ziogiene 20122012 m. birželio 19 d., Daiva Milkerienė

Birželio 16 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialas pakvietė savo lankytojus į susitikimą su menininke, švėkšniške Laimute Žiogiene, pristatant naują parodą „Kūrybinės papuošalų idėjos”.

Laimutė Žiogienė jau daugelį metų užsiima menine veikla: kuria tekstilės darbus įvairiomis technikomis; įvairius papuošalus, aksesuarus iš veltinio, karoliukų, odos, medžiagų skiaučių. Yra surengusi jau penkias savo darbų parodas. Taip pat yra įvaldžiusi pynimo iš šiaudų, vytelių technikas. Mezga, siuva, neria, kuria floristinius darbus. Tai žmogus nuolat ieškantis ir kuriantis naują. Pasak, Laimutės, originalūs darbai gimsta bekuriant, dėliojant medžiagas, spalvas, siekiant užsibrėžto tikslo. Į kiekvieną darbą ji įdeda daug meilės ir širdies.
Šį kartą susitikime su bibliotekos lankytojais L. Žiogienė pristatė savo darbus papuošalus-seges iš medvilnės ir surengė edukacinę pamoką. Susipažinus su pasirinktomis medžiagomis, įrankiais bei darbo metodika, lankytojai kilo į darbą. Segę sugebėjo pasigaminti ir senas, ir jaunas. Pasirodo tai nėra labai sudėtinga, jei žinai su kuo ir kaip dirbti. Darbo pabaigoje visi džiaugėsi savo sukurtais darbais ir dėkojo mokytojai Laimutei. Vieni kitiems linkėjo naujų, įdomių susitikimų ir gražių darbų.
segee gamino ir jauni

pagamintos seges

Spausdinti
Facebook komentarai