Tarp Kazio Sajos knygų…

2012 m. birželio 28 d., Marina Lodusova

 

Birželio 27 d. rašytojui Kaziui Sajai sukako 80 metų.
Kazys Saja g. 1932 m. Lietuvių rašytojas, dramaturgas, prozininkas, įvairių kultūros leidinių straipsnių autorius, visuomenės veikėjas, Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataras. Už apysaką vaikams „Ei, slėpkitės” apdovanotas respublikine premija.

K. Saja savo kūryba paaugliams („Būrimas obuolių sėklomis”, „Gvidono apsiaustas” ir kitomis) užsirekomendavo kaip problemas keliantis rašytojas. Rašytojas kelia įvairias ir sudėtingas moralines ir socialines problemas, kritikuoja tokius žmogaus bruožus kaip nesąžiningas drabas, savanaudiškumas, barbariškumas, kito žmogaus išnaudojimas.
Rašytojo jubiliejaus proga Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filiale vyko rašytojo kūrybos pristatymas: bibliotekininkė pristatė susirinkusiems, kokios Kazio Sajos knygos yra Katyčių filialo fonde. Kelios mergaitės pasidalijo įspūdžiais apie perskaitytas knygeles, pasiūlė jas perskaityti ir kitiems. Buvo skaitomos ištraukos iš populiarios knygos paaugliams „Būrimas obuolių sėklomis”. Valandėlę padraugavę su knygelėmis, pasidalinę įspūdžiais, renginio dalyviai su gera nuotaika išsiskirstė į namus.

Spausdinti
Facebook komentarai