Reginos Martišienės tapybos darbų paroda

1232012 m. rugsėjo 12 d., Nijolė Rimkienė

 

Šilutės r. Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių ir Žemaičių Naumiesčio filialuose eksponuojami Reginos Vaičiūtės–Martišienės tapybos darbai. Dailininkės gimtasis miestas – Kretinga. Šiuo metu ji su šeima gyvena Užparkasių kaime. Pagal specialybę ji – logopedė. Tapybos, moteris sakė, nesimokiusi niekur, tik kažkada vidurinėje mokykloje per piešimo pamokas. Viskas gimė impulsyviai. Piešti pradėjo prieš du metus vaikų auginimo atostogų metu, žiemą, nes norėjosi spalvų, gyvos gamtos, buvo pasiilgusi gėlių.

Regina neslepia, jog pirmas jos panirimas į meno pasaulį ir yra žavus tuo, jog spontaniškas. Tas nežinojimas jai ir duodąs drąsos ir, galbūt sužinojusi, kaip iš tiesų reikia piešti, to nebedarytų
Pasak skulptoriaus Rimanto Jarošiaus, Reginos Martišienės kūryboje atsispindi natūralus jausmas, asmeninė menininkės nuojauta, gilus gamtos pojūtis, lengvos mistikos persmelkta romantika, o spalviniai tonai dvelkia šviežumu ir švara.
Maloniai kviečiame aplankyti Reginos Martišienės tapybos darbų parodą, kuri veiks Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių ir Žemaičių Naumiesčio filialuose iki 2012 m. spalio 9 d.

Spausdinti
Facebook komentarai