Mažieji bibliotekos skaitytojai augino Knygų medį

svente 019Liuda Nausėdienė

F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vasaros kiemelyje buvo surengta šventinė vaikų valanda „Perskaičiau knygelę – išaugo knygų medis”, skirta Mokslo ir žinių dienai.

Visą vasarą viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriuje mažieji skaitytojai kartu su tėveliais, seneliais visą vasarą skaitė knygutes ir augino Knygų medį: perskaitei knygelę – užaugini lapelį. Taip vyko leidyklos „Alma littera” inicijuotas vasaros skaitymo projektas „Augu skaitydamas”.
Visi, dalyvavę ir nedalyvavę projekte, buvo pakviesti ateiti į biblioteką rugsėjo 1-ąją ir kartu smagiai praleisti laiką: susidraugauti, pažaisti, pasukti galveles smagiose viktorinose, kartu išrinkti išaugintą didžiausią Knygų medį, o tuo pačiu paminėti mokslo metų pradžios šventę. Šeštadienį bibliotekos Vasaros kiemelis šurmuliavo nuo besirenkančių vaikučių, jų tėvelių ir senelių garsaus juoko, pašnekesių, džiugaus vaikų klegesio. Pradžioje buvo paskirta komisija, sudaryta iš tėvelių, kuri turėjo stebėti, skaičiuoti balsus, nuspręsti, kam atiteks prizai – knygutės. Taip pat komisijai reikėjo paskelbti rezultatus, kas perskaitė daugiausia knygučių ir priklijavo daugiausia lapelių ant Knygų medžio. Vaikai „skynė” nuo Vasaros kiemelio viduryje pastatyto Knygų medžio „ Šilutės krašto knygą”, „Mįslių knygą” , „Linksmųjų klausimų knygą”, „Anekdotų knygą” ir „Žaidimų knygą”. Knygose buvo paslėpti prizai, atitekę vaikams, geriausiai atsakinėjusiems į viktorinų klausimus, atspėjusiems daugiausiai mįslių, atskleidusiems vaidybinius sugebėjimus skaitant anekdotus, sugalvojusiems ir pasiūliusiems žaidimų, kuriuos visi draugiškai žaidė. Po to nuskambėjo projekto laimėtojų vardai ir pavardės.
Pirmą vietą už dalyvavimą vasaros skaitymo projekte „ Augu skaitydamas” laimėjo Matas Milius, perskaitęs net 82 knygas. Antra vieta atiteko Vitai Poškaitei (73 knygos), apdovanojimą už trečią vietą atsiėmė Beata Bilčiūtė (53 knygos). Ketvirtas prizas atiteko draugiškiausiai skaitančiai šeimai – sesutei Meropei Baliasi (48 knygos) ir broliukui Nikolui Baliasiui (49 knygos). Prizas už perskaitytas sudėtingiausias knygutes buvo įteiktas Kamilei Venckutei. Visi kiti už dalyvavimą gavo padėkos raštus ir po nedidelę atminimo dovanėlę.
Prisidūkę, prisižaidę, nešini prizais, atminimo dovanėlėmis, pavaišinti saldainiais, dalyviai nenoriai skirstėsi, palikdami Vasaros kiemelyje šventinės nuotaikos atmosferą ir nuoširdžias padėkas bibliotekos darbuotojams už surengtą šventę.

svente 023

svente 030

svente 007

svente 038

svente 045

svente 053

svente 056

svente 068

svente 069

svente 070

Spausdinti
Facebook komentarai