F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje – pirmasis rudens sezono „Europrotų“ turnyras

europrotai00482012 m. lapkričio 8 d., Laima Dumšienė

Lapkričio 7 d. Lietuvos gyventojai daugiau nei 40-yje šalies miestų ir miestelių, taip pat lietuvių bendruomenė Briuselyje varžėsi žaidimo „Europrotai” rudens sezono pirmajame turnyre. Žaidimą organizuoja Europos informacijos centrai – Europe Direct, Jaunimo Europos komanda, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Šilutėje – F. Bajoraičio viešoji biblioteka.

Žaidimą vedė bibliotekos Informacijos skyriaus specialistai Sandra Jablonskienė ir Vaidas Muliarčikas. Žinias ir nuovoką apie Europos politiką, istoriją, kultūrą, kulinariją ir kitas Europos aktualijas pasitikrinti į biblioteką susirinko 8 komandos: net trys komandos dalyvavo iš Šilutės Vydūno gimnazijos: „Eurowin draugeliai” (kapitonas Domantas Judeikis), „Tie, protingesni” (kapitonė Morta Norkutė) ir „Triratukas” (kapitonas Linas Zdanevičius). Iš Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos pasiryžo dalyvauti ir patys jauniausieji komandų „Domas ir kompanija” (kapitonas Domas Saulevičius) ir „Knygnešiai” (kapitonas Irmantas Linkis) nariai su mokytoja Dalia Šulciene. Kaip ir pavasario sezone vėl sudalyvavo „Ereliai” (kapitonas Andrius Jurkus), jaunimo organizacijos DARBAS (JOD) Šilutės skyriaus komanda „JOD’ukai” (kapitonė Vilma Norkutė). Pastaroji komanda buvo vienintelė teisingai atsakiusi muzikiniame ture į visus klausimus ir surinkusi maksimaliausią taškų skaičių – 10. Kitų komandų maksimalus vieno turo atsakymų taškų skaičius – 8.
Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos mokytojas Ričardas Čaikys subūrė komandą „Pamariukai”, kuri turnyre iškovojo I vietą (33,5 taško), vos 1 tašku atsiliko „Eurowin draugeliai”. Pavasario sezono „Europrotų” nugalėtoja komanda „Eurowin” rudens sezone prie savo pavadinimo pridėjo žodį „draugeliai”, buvusios stiprios merginų komandos „Draugelės” garbei, kurios šiuo metu studijuoja ir šiame turnyre jau nebesudalyvavo. III vietą laimėjo „Triratukas”, pirmąkart debiutavęs žaidime.
Laukiame žaidėjų antrajame turnyre, kuris vyks lapkričio 14 d. 17.00 val. F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje.

europrotai0041

europrotai0043

europrotai0042

europrotai0044

europrotai0045

europrotai0046

europrotai0047

 

Spausdinti
Facebook komentarai