Pažintis su knyga „Užtrauktukai ir indėliai”

74832012 d. gruodžio 7 d., Loreta Liutkutė

Gruodžio 6 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos ir filialų darbuotojų pasitarimo metu AB DNB banko Klaipėdos regiono Šilutės klientų aptarnavimo poskyrio vadovė Asta Balodienė pristatė DNB banko išleistą knygą „Užtrauktukai ir indėliai”, kuri labiausiai aktuali jauniems žmonėms, išsikrausčiusiems iš tėvų namų ir pradėjusiems gyventi savarankiškai.

Knyga parašyta žaisminga, paprasta, kiekvienam suprantama kalba. Joje pateikiami svarbiausi terminai ir sąvokos, jų paaiškinimai ir kiti patarimai, kuriuos pravartu žinoti pradedant sėkmingą savarankišką gyvenimą. Taip pat gausu informacijos apie dalykus, kurių svarbą ne visada suvokiame. Atsivertęs knygą skaitytojas ras ne tik rimtų patarimų asmenių finansų tvarkymo klausimais, bet ir šmaikščiai bus pamokintas dėmių valymo gudrybių, nesudėtingų kulinarinių receptų, etiketo reikalavimų ir kitų gyvenimiškų dalykų. Leidinyje pateiktas žodynėlis leis susipažinti su pagrindiniais finansiniais terminais, su kuriais anksčiau ar vėliau tenka susidurti.
Anot A. Balodienės, jauni žmonės ne visada išdrįsta tiesiog užsukti į banką ir užduoti jiems aktualius klausimus, tad knyga gali padėti išsklaidyti tam tikrus sukurtus stereotipus apie bankų paskirtį, tapti betarpišku tiltu tarp banko ir jo paslaugų vartotojo, suteikti informaciją, padėsiančią tvirčiau jaustis pradedant savarankiško gyvenimo kelią.

Spausdinti
Facebook komentarai