Bibliotekoje prisimintas dainininkas Antanas Bajerčius

1602012 m. gruodžio 11 d., Daiva Jucikaitė

Gruodžio pavakarę Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje poetė ir pedagogė Dalia Žibaitienė pakvietė šilutiškius prisiminti talentingą dainininką Antaną Bajerčių (1927–1991) pristatydama autobiografinę knygą „Dainininko likimas. Tonius”, skirtą savo pusbrolio šviesiam atminimui.

Dalia Žibaitienė devintojoje savo knygoje pasakoja jai brangaus giminaičio likimą. Pasak autorės, rašydama knygą ji stengėsi, kad nebūtų minimi vien sausi faktai iš pusbrolio gyvenimo. Skaitydamas šią knygą jauti, lyg pats Antanas (Tonius) dalintųsi prisiminimais, pasakotų apie save ir vedžiotų autorės ranką. Prisiminimų vakaro apie sulaužyto likimo dainininką metu Dalia Žibaitienė atviravo, jog savo pusbrolio buvimą ir palaikymą įvairiais gyvenimo momentais ji jaučianti nuolatos.
Renginį vedusi Dana Junutienė vakaro svečiams šiltai pristatydama šią knygą papasakojo apie talentingo menininko gyvenimą ir likimą. Tai nepelnytai pamirštas buvęs Klaipėdos muzikinio teatro dainininkas, Klaipėdos konservatorijos docentas, kurio gyvenimas nutrūko jautriai išgyvenus 1991 metų Sausio 13-osios įvykius. Antanas Bajerčius buvo gilaus intelekto, nuoširdus ir reiklus savajai dainininko profesijai, skleidęs nepaprastą gėrį ir šilumą, unikalaus ir gražaus balso bei lyrinio baritono solistas, dainavęs ir lietuvių liaudies dainas. Šis menininkas, nugyvenęs sunkų ir prasmingą gyvenimą, buvo neišsipildžiusio likimo žmogus.
Susirinkusieji turėjo galimybę pasiklausyti Antano Bajerčiaus atliekamų dainų, kurių įrašų yra išlikę nedaug. Ir tuo pačiu tai buvo netikėta Danos Junutienės muzikinė staigmena Daliai Žibaitienei, nes renginio vedėjos padovanota pusbrolio atliekamų dainų kompaktinė plokštelė dar ilgai primins brangias praeities akimirkas.

160

150

Spausdinti
Facebook komentarai