Savo protus išbandė septynios šilutiškių komandos

foto062012 m. gruodžio 17 d. Lijana Jagintavičienė

     Gruodžio 13 dieną Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko karštos kovos. Čia savo protus išbandė septynios šilutiškių komandos: „Vinis avansu“, „Triratukas“, „Tikrai žinojau!!!“, „Dūtka“, „Žaibai“, „Chemikės“, „Šnekučiai nori pergalės!“.  
„Protų susirėmimus” antrą kartą suorganizavo Jaunimo organizacijos DARBAS Šilutės skyriaus nariai.

     Viktorinos vedėjai Edvardas Tutlys ir Edvardas Vaitkus tik pristatę renginio taisykles, dėkojo renginio partneriams – Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešajai bibliotekai, rėmėjams: V. Jusiui, E. Padimanskui, P. Tunaičiui, A. Griausliui, UAB „Elektros energetika”, UAB „Aisės medis” bei UAB „Šilutės raštinė” (VPC „ŠILUTĖ PLIUS”).
     Sveikinimo žodį tarė ir visiems sėkmės linkėjo JOD Šilutės skyriaus pirmininkė Vilmantė Daukšaitė. Viktorinos metu dalyviai įnirtingai kovojo dėl geriausiųjų vardo. Komandas vertino nepaperkamoji komisija: Lijana Jagintavičienė, Vilma Norkutė ir Augustė Norgėlaitė, kuri turėjo ne tik vertinti komandas, bet ir išrinkti komandą, kuri geriausiai bei originaliausiai pertraukėlės metu parašė laišką Kalėdų seneliui.
Po ilgų kovų garbingą trečią vietą užėmė komanda „Tikrai žinojau” (Kamilė Vaitkutė, Eglė Merkevičiūtė, Laurynas Griciūnas, Sigita Korbutaitė, Alina Jaškūnaitė, Tadas Eidukis), antrąją – „Triratukas” (Martynas Šapalas Gabrielė Valodskaitė Dovydas Nauburaitis Tomas Montvydas Benas Kužmarskis Linas Zdanevičius). Niekam nepavyko įveikti komandos „Vinis avansu” (Marynas Siaurusevičius, Eimantas Šaulitis, Paulius Mikužis Agnė Buinickaitė Tomas Kontrimas ir Ugnė Linkytė). Visiems viktorinos dalyviams buvo padovanoti rašikliai su JOD Šilutės skyriaus logotipu, o nugalėtojams įteiktos saldžios dovanos. Apdovanota buvo ir originaliausią laišką parašiusi komanda „Tikrai žinojau!!!“. Šios komandos narė Eglė Merkevičiūtė neslėpė džiaugsmo dėl laimėtos kūrybinės užduoties. „Buvo tikrai smagu. Su draugais gerai praleidome laiką, atsipalaidavome. Sužinoję apie kūrybinę užduotį, nusprendėme sukurti eilėraštuką. Nesitikėjome, kad mūsų eilėraštis bus išrinktas geriausiu, bet jei jau išrinko, reiškia neprašovėme pro šalį”, – kalbėjo Eglė.
     „Šio protų mūšio labai laukiau. Man tokie renginiai itin patinka. Su savo komanda smagiai praleidau laiką. Renginys buvo puikiai organizuotas, viskas buvo gerai ir netgi prizų gavome. Tuo labai džiaugiuosi ir laukiu kito tokio protų mūšio”, – atviravo Martynas Šapalas.
„Viktorinoje teko dalyvauti ir pavasarį. Todėl galiu patikinti, jog renginio suorganizavimas tikrai patobulėjo. Buvo smagu, jog buvo ne tik žinių, bet ir logikos reikalaujančių klausimų. Labai nustebino kūrybinė  užduotis. Viktoriną tikrai galima vadinti tikru protmūšiu, o ne tik žinių patikrinimu” – dėstė pirmąją vietą užėmusios komandos „Vinis avansu“ narys Martynas Siaurusevičius.
     Projekto koordinatorė Rūta Paplauskaitė džiaugėsi, jog „Protų susirėmimai“ tampa tradicija. „Tikiu, kad ateityje praėjusį pavasarį startavusį projektą vykdysime dar ne kartą ir kur kas dažniau. Ir toliau stengsimės tobulėti ir pritraukti vis daugiau dalyvių bei sukurti puikią tokių vakarų atmosferą”, kalbėjo Rūta Paplauskaitė. Projekto organizatoriai tikisi, kad „Protų susirėmimai“ buvo įdomus ir linksmas būdas praleisti laisvalaikį smalsiems ir naujo sužinoti norintiems žmonėms. Taip pat primena, kad tie, kurie dar neparašė laiško Kalėdų seneliui, tą vis dar gali padaryti. O dabar paskaitykite laišką, kurį parašė komanda „Tikrai žinojau!!!”.

Kalėdų Seneliui!
Labas, labas žilabarzdi,
Padovanok, Tu, mums papartį!
Kal surastume mes laimę,
Ir pabėgtų tos nelaimės.

Norime mes dar žinių,
Kad padėtų mums laiku!
Nes tas laikas gretai bėga
 Ir egzaminai parbėga.

Tau rašau šituo tikslu,
NORIU NORIU dovanų!
Kad padėtum tu kuponą
Į laimingąjį rajoną!

Sakome tau iki,
Siunčiam bučkį didelį!

{gallery}documents/fotogalerija/protu_kovos_darbas/{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai