Švento meto laukimas…

2012-12-140272012 m. gruodžio 16 d., Virginija Degutienė

Gruodžio 14 d. 16 val. balto sniego nuklotais takais ir takeliais į Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos miesto filialą skubėjo skaitytojai ir svečiai. Čia vyko advento popietė „Švento meto laukimas”. Į svečius atšurmuliavo viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus jaunieji knygos bičiuliai „Galvočiukai” (vadovė Liudmila Nausėdienė).

Vaikai persirengė įvairiais žinomų pasakų personažais, vaidino ištraukas iš pasirinktų pasakų. Bibliotekos darbuotojų sukurtą jaukią adventinę nuotaiką apgaubė gėrio pergalės prieš blogį aura. Piktuosius pasakų herojus iššlavė šlavėjas su savo stebuklinga šluota bei mergaitės ir batuoto katino pagalba. Linksmame gėrio pergalės šokyje sukosi ne tik princas su pelene, coliukė, išvaduota iš piktojo kurmio nelaisvės, bet ir visi pasakų personažai, net tie, kas stebėjo šią žaidybinės pasakos improvizaciją. Po linksmo pasakų personažų pasirodymo visi dalyviai puošė žaliaskarę eglę.
Biblioteka pakvipo arbata, obuoliais ir mandarinais, renginio dalyviai ir svečiai dalijosi įspūdžiais bei klausėsi pasakojimų apie adventą, jo trukmę, tradicijas bei papročius senovėje ir dabar. Sušilome ne tik nuo arbatos, bet ir nuo nuoširdaus bendravimo, diskusijų. Bibliotekininkės ragino daryti vien tik gerus darbus, palinkėjo ramybės ir dosnaus Kalėdų Senelio. Nors už lango temo, vaikai neskubėjo skirstytis.

 

2012-12-14027

2012-12-14027 1

Spausdinti
Facebook komentarai