Kalėdinėje knygų mugėje Klaipėdoje – šilutiškių išleistos knygos

foto 0112012 m. gruodžio 20 d., Loreta Liutkutė

Gruodžio 19 dieną, trečiadienį, Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje surengta tradicinė knygų mugė, kurios metu visi norintys su didelėmis nuolaidomis galėjo įsigyti leidyklų „Eglė”, „Druka”, „Libra Memelensis”, Klaipėdos universiteto leidyklos, Lietuvos jūrų muziejaus, Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos ir Pamario krašto kūrėjų išleistų knygų, atvirukų bei kitų leidinių.

Nuo 11 val. veikusioje kalėdinėje knygų mugėje netrūko malonių staigmenų. Kiekvienas, įsigijęs knygą iš leidyklos „Libra Memelensis”, buvo apdovanotas mažomis dovanėlėmis. Lietuvos jūrų muziejaus kolektyvas paruošė kitokią staigmeną – suteikė lankytojams galimybę ne tik įsigyti jų leidinių bet ir juos laimėti.
Į mugę atvyko ir Pamario krašto mylėtojų, kurie nors gimę ir užaugę kitose Lietuvos vietovėse, sakė besidomintys Šilutės istorija, iškiliomis šio krašto asmenybėmis, unikaliu kraštovaizdžiu. Net ir mažiau nutuokiantys apie šį kraštą žinojo, kad potvynis – išskirtinis, savo unikaliu grožiu žavintis Šilutės bruožas, tad atvykusių žmonių dėmesį traukė fotografijų albumas „Šilutė. Potvynis ir jo žmonės”, taip pat tokios knygos kaip „Garbusis Šilokarčemos pilietis” (apie dvarininką, Šilutės miesto mecenatą Hugo Šojų), enciklopedinis žodynas „Šilutės kraštas” ir kt.
Mugės metu prekiavusieji knygomis vieni su kitais dalinosi leidybine patirtimi, diskutavo apie šiuolaikinio žmogaus skaitymo poreikius, ateities perspektyvas. Bendraujant buvo užmegzti naudingi kontaktai, gimė naujų idėjų. Ateinančiais metais nuspręsta Klaipėdoje pristatyti 2012 m. tarptautinio literatūrinio rudens „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…” laureato Audriaus Šikšniaus naują knygą, kuri dienos šviesą turėtų išvysti jau už poros mėnesių.
foto 012

foto 008

Spausdinti
Facebook komentarai