Kintų bibliotekoje netradicinė lietuvių kalbos pamoka

dscf11612013 m. sausio 15 d., Sigita Kasparavičienė

2013 m. sausio 9 dieną Kintų vidurinės mokyklos 5 klasės mokiniams (mokytoja Nijolė Sodonienė) lietuvių kalbos pamoka vyko ne tradicinėje klasės aplinkoje, o bibliotekoje. Čia mokiniai buvo supažindinti su bibliotekos paslaugomis, joje esančiais informaciniais leidiniais, jų rūšimis, buvo mokomi, kaip naudotis žinynais, žodynais, enciklopedijomis, kaip greitai juose susirasti reikiamą informaciją.

Netradicinės pamokos metu penktokai atliko praktines užduotis. Mokytojos Nijolės Sodonienės sumanymu, jie mokėsi dirbti poromis. Kiekvienai porai mokytoja pateikė po du užrašytus žodžius, šalia jų nurodžiusi šaltinius. Mokiniai bendradarbiaudami turėjo surasti reikiamą šaltinį ir jame nurodytą žodį, jį raštu apibūdinti.
Išdalijus užduotis, biblioteka šurmuliavo – penktokai aktyviai ieškojo reikiamos knygos, noriai sklaidė knygų puslapius. Kai kas ir su sunkumais susidūrė – kaip rasti nurodytą knygą, kai, regis, ne viena, o net kelios atrodo taip pat! Mokiniams į pagalbą skubėjo ir mokytoja, ir bibliotekininkės.
Penktokai buvo patenkinti, kad mokėsi taip įdomiai. O po pamokų kai kurie, sugrįžę į biblioteką, lietuvių kalbos pamokos įspūdžiais dalinosi su kitais skaitytojais vaikais.

Nuotraukos Nijolės Sodonienės

img 9903

img 9909

img 9902

dscf1161

Spausdinti
Facebook komentarai