Atvelykio šventėje – ne tik margučių ridenimo varžytuvės

atvelykis12013 m. balandžio 9 d., Sigita Kasparavičienė

 

Praėjus gražiausiai pavasario šventei, Kintų vidurinėje mokykloje švęsti Vaikų Velykėles kvietė F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas ir Kintų Vydūno kultūros centras. Balandžio ketvirtąją mokykloje susirinko gausus būrys pradinių klasių ir ikimokyklinio ugdymo grupės mokinių.

Vaikai į šventę atkeliavo nešini margučiais ir margučių piešiniais. Mokiniai jau anksčiau buvo pakviesti dalyvauti „Naisių vasaros” organizuojamame piešinių konkurse, todėl gerokai prieš Velykas mokiniai dailino savo piešinius. Nustebino ikimokyklinės grupės mokinukai (mok. Angelė Gelumbickienė), kurie ne tik atkeliavo su konkursui skirtais piešiniais, tačiau atnešė visiems pasigrožėti savo sukurtų velykinių darbelių – iš siūlų kamuolėlių pagamintų viščiukų.
Šventės metu surengti gražiausio margučio rinkimai. Sudėtingas darbas išrinkti patį gražiausią velykaitį atiteko garbingai komisijai – Kintų vidurinės mokyklos direktorei Onai Jackūnienei, direktorės pavaduotojai ugdymui Rimai Krušienei ir šventėje dalyvavusiai mamytei Birutei Uselienei. Visi margučiai buvo labai gražūs, todėl gražiausiais pripažinti net šeši.
Kintų Vydūno kultūros centro muziejininkė Reda Liucija Cirtautienė kartu su folkloro būrelio ugdytiniais mažiesiems šventės dalyviams neleido nuobodžiauti: organizavo margučių ridenimo varžytuves, mokė liaudiškų Atvelykio žaidimų. Šventei keliaujant į pabaigą, visiems linksmai sukantis rateliuose, renginio vedėjos, bibliotekininkė Sigita Kasparavičienė ir muziejininkė Reda Cirtautienė, staiga pamatė pralekiant zuikį – vaikai greit puolė jo ieškoti, tačiau šis kažkur nurūko, palikęs paslėptas dovanėles ir netikėtą laišką. Zuikis iš Naisių laiškelyje sveikino su Vaikų Velykėlėmis, sakėsi žinąs, kad vaikai dalyvauja „Naisių vasaros” organizuojamame piešinių konkurse, todėl siunčia kiekvienam po dovanėlę – V. V. Lansbergio kompaktinę plokštelę.

atvelykis2

atvelykis3 

 

Spausdinti
Facebook komentarai