Jaukiai paminėta Bibliotekininkų diena Kintuose

kintu12013 m. balandžio 29 d., Sigita Kasparavičienė

 

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkės Kintų Vydūno kultūros centro palėpėje balandžio 25 d. surengė gražų susitikimą su kraštiečiais. Kintiškiams naujausias eiles skaitė televizijos prodiuseris, žurnalistas, dainų ir poezijos autorius Marijus Budraitis.

Renginio lankytojai buvo sužavėti naujomis idėjomis jo kūryboje: eilėraščių cikle „Duoklė lietuviškam raidynui” kiekvienas eilėraštis parašytas naudojant žodžius, prasidedančius tik ta pačia raide.
Pirmąkart surengta ir pristatyta kintiškės Vilimos Zymonienės šilkografikos, karpinių su grafikos elementais darbų paroda. Autorė teigė, kad mene daug žodžių nereikia – patys darbai kalba už save ir nieko čia nepaslėpsi.Klasikos kūrinius fortepijonui dovanojo Šilutės meno mokyklos Kintų muzikos skyriaus mokiniai Jonas Vitkauskas, Nedas Neimantas ir Emilija Šikšniutė (mokytoja Asta Rupšauskienė). Skambėjo F. Šopeno, M. K. Čiurlionio, B. Dvariono kūriniai. Fortepijoniniu duetu E. Grygo, J. Bramso kūriniais džiugino N. Neimantas ir J. Vitkauskas.

kintu2

 

Spausdinti
Facebook komentarai