Bibliotekininkų viešnagė Senųjų kaimo tradicijų kultūros centre

bikavenuose201305022013 m. Gegužės 2 d.  Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus vedėja Nijolė Budreckienė

     Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos ir filialų bibliotekininkai lankėsi neseniai renovuotame Senųjų kaimo tradicijų kultūros centre Bikavėnuose, kur juos ypač šiltai sutiko šio kultūros centro direktorė Marytė Matevičienė bei vadybininkė Indrė Norkaitytė.

Šeimininkai pasidžiaugė Nacionalinės bibliotekų savaitės metu pelnytais bibliotekininkų darbo įvertinimais ir ypač glaudžiu kultūros centro bendradarbiavimu su viešosios bibliotekos Bikavėnų filialo bibliotekininke Daiva Puidokiene, aktyviai dalyvaujančia bendruomenės kultūriniame gyvenime bei skyrė gražiai, jausmingai nuskambėjusią dainą, kurią atliko I. Norkaitytė bei Bikavėnų ir Vainuto moterų ansamblių „Žolyna” ir „Lazduona” vadovė Gražina Dirgėlienė. M. Matevičienė svečiams įteikė simbolines susitikimo dovanas, o bibliotekininkai, sužavėti jaukiu priėmimu, taip pat neliko skolingi.
     Amatininkė Valentina Vingienė susirinkusiuosius nustebino ypatingo grožio riešinėmis, supažindino su jų mezgimo ir puošybos ypatumais. Susirinkusieji negailėjo klausimų šia tema ir gėrėjosi amatininkės megztomis, įvairiais raštais išmargintomis riešinėmis. Virtualiai buvo pristatytos edukacinės pamokos: „Kalvystės amatas”, „Bitininkystės amatas”, „Vilnos kelias”, „Duonos kepimas”. Kiekviena iš jų – unikali, supažindinanti su senosiomis tradicijomis.
     Bibliotekininkai ne tik dalyvavo jiems parengtoje edukacinėje programoje, įgijo naujų žinių ir patirčių, bet ir apžiūrėjo Senųjų kaimo tradicijų kultūros centre saugomus senovinius buities reikmenis ir įrankius, tokius kaip audimo staklės, verpimo ratelis, skrynios, kėdės, stalai, sienų papuošalai, taip pat tautodailininkų sukurtus ir kitokius meno dirbinius.
     Edukacinę programą vainikavo surengta diskusija apie senąsias vertybes, jų puoselėjimą ir aktualumą mūsų dienomis, senųjų kaimo gyventojų likimus ir pamąstymai apie saugomą praeities dvasią. Prisimintas Senųjų kaimo tradicijų kultūros centro ir bibliotekos bičiulystės kelias, bendros prasmingos veiklos derlius, pasidalinta ateities planais, idėjomis.

Spausdinti
Facebook komentarai