Abėcėlės šventė knygų karalystėje

img 94082013 m. gegužės 24 d, Klemensas Stulga

„Čia esi laukiamas”. Toks šūkis Traksėdžių bibliotekoje pasitiko į renginį besirenkančius pirmokus. Kadangi pirmosios klasės mokiniai dienas, likusias iki ilgai lauktų vasaros atostogų, gali suskaičiuoti vienos rankos pirštais, jų mokytoja Jūratė Jasaitienė ir bibliotekininkė Vida Paldauskienė nusprendė, kad jau atėjo laikas suorganizuoti Abėcėlės šventę, kurios metu vaikai parodytų, ką per metus išmoko.

Šventėje dalyvavusiems mokytojams, vaikų mamoms ir kviestiniams svečiams – ikimokyklinių grupių ugdytiniams – pirmokai išvardijo, kokias raides išmoko, pasakė nemažai žodžių, prasidedančių viena ar kita raide. Dar daugiau – net dainą padainavo.

Po to vaikai laikė „egzaminą” – gavę iš J. Jasaitienės po lapą popieriaus ir rašiklį, visi sutūpė ant iš anksto patiesto kilimo ir stengėsi gražiai bei taisyklingai parašyti po žodį, kurį kiekvienam mokiniui pasakė jų mokytoja. „Egzaminas” pavyko, visi žodžiai buvo parašyti be klaidų.

Kol šventės kaltininkai ilsėjosi, juos pasveikino bibliotekos dramos būrelio, vadovaujamo bibliotekininkės V. Paldauskienės, nariai: gražų eilėraštį perskaitė penktos klasės mokinė Žana Gorbunova, o jaunosios artistės pateikė inscenizaciją apie pelėdą ir jos vaikus, kurie nenorėjo mokytis tuoj, ir viską stengėsi atidėti rytoj. Senoji pelėda neprieštaravo, tačiau ir gardžius pietus – sumedžiotą didelę pelę – savo vaikams taip pat pasiūlė suvalgyti rytoj. Šventės dalyviai inscenizacijos pamokymą gerai suprato.

Bibliotekininkė kiekvienam pirmokui įteikė po gražų suvenyrą – spalvotą atviruką su prasmingais palinkėjimais ir po sąsiuvinį. Po to prasidėjo būsimųjų skaitytojų jaukinimas – sustoję ir darnią gretą, vaikai paskui bibliotekininkę iškilmingai kartojo priesaikos žodžius: buvo prisiekta dažnai lankytis bibliotekoje, skaityti knygas, jas gerbti ir mylėti.

Mokyklos direktorė Birutė Morkevičienė taip pat neliko nuošalyje: pasveikino skaityti ir rašyti išmokusius pirmokus, kiekvienam įteikė suvenyrų ir dovanų, pateikė užduotį – vaikai stengėsi sugalvoti kiek įmanoma daugiau žodžių, prasidedančių raidėmis L I E T U V A.

Baigiantis šventei, bibliotekininkė pasiūlė pažaisti lietuvių liaudies žaidimą „Ropė”, vėliau visi dalyviai bandė minti mįsles. Renginio metu veikė spalvingų vaikiškų knygų paroda.

{gallery}documents/fotogalerija/2013_05_24{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai