Mano draugė – knyga

dscf43342013 m. rugsėjo 14 d., Vaida Nausėdaitė

Rugsėjo 13 dieną į Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialą sugužėjo būrys mažųjų būsimų skaitytojų – Kintų darželio auklėtiniai. Nedrąsiai žengiančius į biblioteką juos pasitiko linksmai nusiteikusi Pepė Ilgakojinė. Pakvietusi juos prisėsti, Pepė papasakojo apie biblioteką, knygutes. Mažieji dalijosi mintimis apie mėgstamas pasakas, knygučių personažus.

Po to Pepė juos supažindino su knygelės prašymu, kurį auklėtoja parsinešė į darželį, kad vaikučiai nuolat prisimintų, kaip elgtis su knygelėmis. Tuomet darželinukai buvo pakviesti persirengti knygelių personažais, pasipuošti jų atributika – voveraitės ausytėmis, nykštukų kepuraitėmis, mergaitės segėjo princesės sijonus, smagiame šurmulyje sukiojosi ir baltasis meškiukas, o kiti vaikai gavo po gėlytę, taip įkūnydami jas. Visi noriai persirenginėjo, keitėsi kaukėmis, norėdami pabūti knygelių personažais. Pasipuošę darželinukai ėmė vartyti knygutes. Ieškojo mėgstamų veikėjų, atpažino, kokias knygutes jau vartė, kurias pasakas jau girdėjo. Kiekvienas vaikas išsirinko patikusią knygelę, o auklėtoja parsinešė jas į darželį, kur visi kartu vartys, kurs savo pasakojimus ir klausysis auklėtojos sekamų pasakų.

Mažieji iš bibliotekos išėjo kupini įspūdžių ir linksmai nusiteikę. Išlydėdama Pepė jiems linkėjo pamilti knygų pasaulį ir sugrįžti į biblioteką.

{gallery}documents/fotogalerija/2013_09_13_Kintai{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai