Gyventojams surengti skaitmeninio raštingumo mokymai

p91222932013 m. rugsėjo  19 d., Šarūnė Gerulytė

 

Rugsėjo 12–17 dienomis Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Šilutės miesto filiale vyko mokymai gyventojams pagal projektą „Gyventojų skaitmeninio raštingumo mokymų bibliotekose stiprinimas”, kuriuos vedė viešosios bibliotekos specialistės Sandra Jablonskienė, Dalia Vasiliauskytė bei Grabupių filialo bibliotekininkė Šarūnė Gerulytė.
Gyventojai nemokamai buvo mokomi saugaus bei draugiško interneto, elektroninio bendravimo (Skype, el. paštas), taikomųjų programų (Microsoft Word 2010; Excel 2010; Power Point 2010 programa ruošti pateiktis), taip pat jiems paaiškinta, kaip naudotis eleltroninėmis paslaugomis, kaip užsisakyti ir įsigyti prekes internetinėse parduotuvėse, supažindinta su interneto socialiniais tinklais, jų klasifikacija ir kt.

Aktualiausia mokymosi tema atėjusiems į mokymus buvo viena iš taikomųjų programų – Exel 2010.
Daugiausiai diskusijų sukėlė pamoka apie saugų, draugišką internetą ir interneto socialinius tinklus. Kursų dalyviai sužinojo, kaip jais naudotis ir pritaikyti savo reikmėms. Susipažinti su socialinių tinklų paskirtimi, jų rūšimis bei detaliau susipažinti su Facebook socialiniu tinklu. Kalbėta apie asmens duomenų apsaugą interneto erdvėje. Šia tema būtina garsiai kalbėti dėl to, kad virtualiame pasaulyje tyko namaža pavojų, kurių reikėtų saugotis, kaip reikėtų elgtis virtualioje erdvėje ir į ką atkreipti dėmesį, kai internetu naudojasi vaikai, tam kad būtų išvengta nelaimių. 
Taip pat nebuvo pamirštos el. paslaugos. Gyventojams paaiškinta, kur ieškoti ir pildyti turto bei pajamų deklaracijas. Kalbėta apie „Sodros” teikiamas el. paslaugas: pristatyta elektroninės gyventojų aptarnavimo sistemos (EGAS) naudojimo galimybės ir daug kitų naudingų paslaugų.
Be viso to, dalyviams buvo priminta, kad panašūs mokymai rengiami ir F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje bei jos filialuose. Užsiregistravusieji kursų dalyviai visuomet yra laukiami, jiems visuomet patariama kompiuterinio raštingumo klausimais.

p9122296

p9172359 

 

Spausdinti
Facebook komentarai