Arbata kvepianti popietė

sam 12013 m. rugsėjo 21 d., Danutė Adomavičienė

 

Kas neatsimena močiutės pirkios, kvepiančios mėtų arbata. Taip kvepėjo ir Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filialo biblioteka.
Rugsėjo 17 d. bibliotekininkė Danutė Adomavičienė į edukacinę pamokėlę ,,Arbata iš kartos į kartą” pakvietė Pašyšių pagrindinės mokyklos pradinukus. Pamokėlę vedė viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė Liudmila Nausėdienė, pasipuošusi rusų tautiniais drabužiais.

Ji supažindino renginio dalyvius su rusų arbatos gėrimo papročiais ir tradicijomis, kartu su vaikais skabė arbatžoles ir užplikė arbatą, parodė kaip atrodo rusiškas virdulys – samovaras.
Edukacinės pamokėlės metu vaikai sužinojo apie arbatžolių naudą ir poveikį sveikatai. Arbatos gėrimas, saldumynai, gera nuotaika ir, svarbiausia, bendravimas nepaliko nė vieno abejingo. Klausydamiesi tradicinės rusų dainos „Kalinka” visi vaišinosi kvapnia arbata su medumi, skanavo obuolių pyrago ir kitokių vaišių.
Popietė visiems labai patiko ir buvo sutarta, kad kitą kartą vyks rytietiškos arbatos gėrimo valandėlė. Bibliotekininkė padėkojo renginio dalyviams už vaišes ir puikiai praleistą laiką.

sam 2

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai