Bikavėnuose – pradinukų popietė su knyga

bikavenai 12013 m. rugsėjo 26 d., Daiva Puidokienė

 

Pradinukams Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filiale surengta literatūros popietė „Knygos – minties laivai kelionėje laiku”, dalyvaujant Vainuto gimnazijos Bikavėnų skyriaus mokiniams. Vaikus draugauti su knygomis ir vadovėliais, juos saugoti ir branginti mokė pedagogės ir bibliotekininkė.

Vaikai bibliotekoje klausėsi tarmiškai atliekamų lopšinių įrašų, žaidė lietuvių liaudies žaidimus, dainavo vaikų ir piemenų dainas. Jiems bibliotekininkė kalbėjo, jog reikia didžiuotis gimtąja tarme. Apie tarmių svarbą užsiminta neatsitiktinai, nes, siekiant saugoti ir puoselėti lietuvių tarmes, šie metai paskelbti Tarmių metais.
Kaip ir kiekvienais metais, bibliotekoje buvo renkami geriausiai skaitantys mokiniai. Padedant vaikams, šauniausius skaitytojus išrinko mokytojos kartu su bibliotekininke. tTai ketvirtokas Andrius Puidokas, trečiokės Laura Šliogerytė ir Liveta Capaitė, antrokas Nedas Bagdonas, pirmokės Arūnė Mažeikaitė ir Kamilė Milišauskaitė. Paruošiamosios klasės vaikai pažinojo visas raides. Po to vaikai dar ilgai klausėsi rašytojo Vytauto V. Lansbergio skaitomų ir dainuojamų pasakų įrašų apie arklį Dominyką ir jo svajonių rugiagėlę.

bikavenai 2

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai