Susitikimas su rašytoju V.V. Landsbergiu

p10406722013 m. lapkričio 2 d., Diana Formanikaitė

Spalio 30 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vyko susitikimas su rašytoju, autorinių dainų atlikėju, režisieriumi Vytautu V. Landsbergiu. Jo rašymo talentas įvertintas 2004 metais, kai pasaka „Arklio Dominyko meilė” buvo išrinkta geriausia metų knyga vaikams ir paaugliams. O prieš dešimtmetį rašytojas buvo karūnuotas kaip geriausios knygos „Rudnosiuko istorijos” autorius.

Susipažinti su poetu susirinko beveik visi Gardamo pagrindinės mokyklos mokiniai, nuo nulinuko iki dešimtoko. Tai labai šiltas ir malonus žmogus, sugebantis sudominti vaikus. Autorius dainavo savo sukurtas daineles, skambino gitara, o vaikai mielai jam pritarė. Už atsakytus klausimus, padainuotą dainelę autorius dalino dovanėles.
Vaikai pasidalino mintimis apie knygelės „Arklio Dominyko meilė” penktos dalies tęsinį, pasvarstė, kokia ji turėtų būti ir apie ką. Autorius pasakojo, kaip kuria pasakas ir kad norint parašyti gerą kūrinį, jį reikia perrašyti mažiausiai aštuonis kartus. Vytautas V. Landsbergis papasakojo knygų „Berniukas ir žuvėdros „, „Varlė bunkeryje” atsiradimo istorijas, kurios paremtos tikrais atsitikimais.

 

p1040673

p1040676

 

Spausdinti
Facebook komentarai