Atminimo vakaras Kintų bibliotekoje

dscf44992013 m. lapkričio 11 d., Vaida Nausėdaitė

Vėlinės – susimąstymo ir šviesaus liūdesio metas. Šiuo laikotarpiu grįžtame į praeitį, prisimename savo amžinybėn išėjusius artimuosius ir tarsi labiau imame vertinti kiekvieną savo gyvenimo dieną. Prieš pat Visų šventųjų dieną, spalio 30-osios pavakarę, Kintų bendruomenė rinkosi į mirusių šviesuolių atminimo vakarą.

Vakaras prasidėjo skambant Balio Dvariono muzikiniam kūriniui, kurį atliko Šilutės r. vaikų meno mokyklos Kintų muzikos skyriaus auklėtinis Nedas Neimantas (mokytoja Asta Rupšauskienė). Nutilus muzikai ir plevenant žvakelių šviesai savo pranešimą apie Kintų vidurinės ir apylinkių mokyklų raidą skaitė vakaro svečias lektorius istorikas Rubenas Bukavickas. Istorikas pasakojo apie mokyklų Kintų seniūnijoje kūrimąsi, pirmuosius mokytojus, direktorius, jų gyvenimus. Taip pat skaitė ištraukas iš senųjų dokumentų, kuriuose atsispindėjo tuometinių mokytojų darbo metodika.
Po svečio pranešimo Kintų vidurinės mokyklos lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja Sigita Žilinskienė skaitė šviesaus atminimo buvusios fizikos mokytojos Cezaros Rūkštelienės kurtas eiles, kurias surinko, redagavo ir prieš keletą metų išspausdino tuometinė mokinė Sigita Gumuliauskaitė. Po jausmingų eilėraščių, apėmus nostalgiškai nuotaikai, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkė pakvietė visus paklaidžioti laiko labirintais ir prisiminti bendruomenės šviesuolių gyvenimo akimirkas, kurios buvo galima išvysti virtualioje fotografijų parodoje. Prisiminti buvo ne tik amžinybėn iškeliavę mokytojai C. Rūkštelienė, L. Būdvytienė, M. Šimonienė, A. Dūda, V. Kučinskas, bet ir buvęs direktorius A. Lukauskas, bibliotekininkė J. Pielikienė. Vartant virtualias fotografijas vakaro dalyviai dalijosi prisiminimais, mintimis apie šiuos žmones.
Atminimo vakarą Frederiko Šopeno muzikiniu kūriniu užbaigė Šilutės r. vaikų meno mokyklos Kintų muzikos skyriaus auklėtinė Emilija Šikšniūtė. Vis dėlto susirinkusieji neskubėjo skirstytis ir, pakviesti prie arbatos ar kavos puodelio, toliau dalijosi prisiminimais apie tuos, kurie nešė šviesą, dalino šilumą ir gėrį kitiems.

 

{gallery}documents/fotogalerija/2013_11_11_atminimo{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai