Kūrybinė popietė vaikams Kintų bibliotekoje

dscf45432013 m. lapkričio 27 d., Vaida Nausėdaitė

Šv. Andriejaus dieną, lapkričio 30-ąją, likus keturioms savaitėms iki Kalėdų, prasideda rimties ir susikaupimo laikotarpis. Laukti gražiausios žiemos šventės padeda advento kalendorius. Pirmosios užuominos apie šį kalendorių siekia XIX amžių. Labai religingos protestantų šeimos kreida kalendoriuje pažymėdavo kiekvieną gruodžio mėnesio dieną iki Kalėdų.

Šeštadienio popietę, lapkričio 23 d., jaunieji Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo skaitytojai taip pat kūrė bendrą advento kalendorių. Susipažinę su jo istorija, vaikai ėmėsi darbo – pirmiausia lankstė vokelius, vėliau juos puošė ir galiausiai suklijavo bendrą eglutės formos advento kalendorių. Aktyviausieji spėjo padaryti ne po vieną, o net po tris ar keturis vokelius.
Nuo gruodžio 1 d. advento kalendoriaus vokeliuose slėpsis dienos klausimas, susijęs su bibliotekoje esančiomis knygomis. Taigi į bet kurį klausimą atsakymą bus galima rasti knygų lentynoje. Tereiks gerai paieškoti. Teisingai atsakiusieji į klausimą gaus dovanėlę. Ir taip visi kartu tarp knygučių skaičiuosime dienas iki vienos gražiausių metų šventės – Kalėdų.

 

{gallery}documents/fotogalerija/2013_11_27_kintai{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai