Protų mūšyje jaunimas pasitikrino žinias apie savo kraštą

pic 11182013 m. gruodžio 3 d., Genė Gofmanienė

Lapkričio 27 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Vainuto filiale vyko protų mūšio turnyras „Mes – šauniausi krašto žinovai”. Dalyvauti turnyre užsiregistravo keturios komandos: Vainuto gimnazijos moksleivių komandos „Vainutiškiai” ir „Komunikabilieji orangutangiukai”, Vainuto jaunimo klubo komanda „Saulėtekis” ir Vainuto miestelio bendruomenės komanda „Senjorai”. Turnyrą sudarė trys turai po dešimt klausimų apie Vainuto seniūnijos istoriją, žymius veikėjus, kultūrą.

Protų turnyrą stebėjo, vertino ir priėmė svarbius sprendimus garbingi komisijos nariai: Vainuto seniūnas Vitalijus Mockus, Vainuto gimnazijos direktorius Antanas Jonikas ir jo pavaduotoja ugdymui Laima Barakauskienė. Sulaukta nemažo būrio ir komandas palaikančių sirgalių. Turnyrą vedė jaunimo grupės „Saulėtekis” vadovė Daiva Juraškienė.
Pirmąją vietą iškovojo (surinkusi 22,5 balus) Vainuto moksleivių komanda „Vainutiškiai”, kuri buvo apdovanota Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos medaliais ir saldžiais prizais. Paguodos prizus gavo ir kitos dalyvavusios komandos.
Dalyviai džiaugėsi, kad daug sužinojo apie savo seniūniją ir Vainuto miestelį, pageidavo, kad tokių protų mūšio turnyrai vyktų ir ateityje. Po turnyro visi buvo pakviesti prie apskrito stalo arbatos puodeliui.
Renginys vyko įgyvendinant Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos finansuotą projektą „Iš miesto į kaimą: keliaujantys sociokultūriniai turai”.

{gallery}documents/fotogalerija/2013_12_03_vainutas{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai