Šilutiškių „Knygų Kalėdų” kraitė pilnėja

knygu kaledos2013 m. gruodžio 11, Sandra Jablonskienė

Šilutiškiai – aktyvūs Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės paskelbtos akcijos „Knygų Kalėdos” dalyviai. Šilutės kraštietis hab. dr. Arnoldas Piročkinas (Vilnius) bibliotekai padovanojo naują P. Mataičio prisiminimų knygą „Mes norėjome gyventi laisvoje Lietuvoje”, kurioje apžvelgiama pasipriešinimo kovų ir agresijų realybė. Šilutiškė pedagogė Dalia Žibaitienė, neseniai viešojoje bibliotekoje savo gerbėjams pristačiusi devintąją knygą „Gyvenimas, nutekėjęs kaip upė”, keturias knygas padovanojo kaimo filialams.

Į akciją įsijungė ir garsi poetė, dailininkė, išeivė iš Šilutės, dabar gyvenanti Berlyne (Vokietija), Aldona Gustas, atsiuntusi savo naująją, piešiniais iliustruotą knygą vokiečių kalba „Išriedantys žodžiai” (Berlynas, 2013). Leidinys pravartus gimnazistams, besimokantiems vokiečių kalbos. Ši knyga papildys ir F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Knygos muziejuje saugomą menininkės Aldonos Gustas, kilusios iš Karceviškių kaimo, asmeninį knygų ir dokumentikos rinkinį.
Trisdešimt knygų „Rusne, meile mano” su kompaktiniu disku („Libra Memelensis”, 2013) bibliotekai ir 22 jos filialams padovanojo Salos etnokultūros ir informacijos centras (direktorė Birutė Servienė) ir šios knygos leidybos sumanytoja, Rusnės folkloro kolektyvo „Luotužė” vadovė Aušra Šlažienė. Tai poezijos, prozos, dainų ir meninių fotografijų rinktinė apie Rusnę ir Rusnės salą. Jame sudėtos Liudviko Rėzos surinktos lietuvių liaudies ir šiuolaikinių autorių dainos, poezija, trumpi kūrinėliai ir natos, praversiančios Pamario krašto gyventojams ir svečiams, norintiems dainuoti apie Rusnę.
Tradicinių aštuntųjų Vilniaus universiteto akademinių dienų renginiuose dalyvavę septyni dekanai, prisijungdami prie „Knygų Kalėdų” akcijos, Pamario bibliotekininkams padovanojo pavydėtinai gausų 132 knygų rinkinį. Tarp padovanotų leidinių – Vytauto Mažulio „Prūsų kalbos etimologijos žodynas”, autorių kolektyvo leidinys „Egzodo Donelaitis. Lietuvių išeivių tekstai apie Kristijoną Donelaitį”. Įspūdingą projektą „Skulptoriai skaito Donelaitį” pristatanti knyga ypač pravers K. Donelaičio 300 gimimo metų jubiliejaus renginių planuotojams. Vilniaus universiteto dekanai taip pat padovanojo aukštųjų mokyklų vadovėlių, žodynų, enciklopedinio pobūdžio knygų, itin paklausių tarp gimnazistų ir savaitgaliais į Pamarį sugrįžtančio akademinio jaunimo.
„Knygų Kalėdų” akcijos kraitė jau artėja iki pusės tūkstančio knygų ir yra nuolat papildoma. Akcija tęsis iki 2014 metų sausio 6 dienos. Knygų, skirtų dovanoti, galima įsigyti „Pegaso” knygyne Šilutėje, specialioje „Knygų Kalėdų” lentynoje, kurioje sudėtos knygos, pažymėtos lipduku, ir joms taikoma 20 proc. nuolaida. Kviečiame bibliotekai dovanoti ir kitų naujų knygų, nebūtinai įsigytų knygynuose.
Laukiame Jūsų F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ir visuose bibliotekos miestelių bei kaimo filialuose „Knygos Kalėdoms” skirtuose renginiuose (daugiau www.silutevb.lt), kurių metu jūs galite padovanoti naują knygą su savo dedikacija ir autografu tai bibliotekai, kuriai dovaną skiriate. Išpildykime drauge mūsų skaitytojų svajonę, jų laisvalaikį ir pomėgius praturtindami pažintimi su nauja knyga!
Kartu su knyga prisiglauskim prie skubančio laiko…

 

Spausdinti
Facebook komentarai