Elektroninės skaityklės pristatymas Kintų vidurinėje mokykloje

img 16502013 m. gruodžio 12 d., Vaida Nausėdaitė

Lapkričio pabaigoje ir gruodžio pradžioje Kintų vidurinės mokyklos 5–9 klasių moksleiviams buvo pristatyta „Amazon Kindle” elektroninė skaityklė. Tai specializuotas elektroninis įrenginys, skirtas elektroninėms knygoms skaityti. Pristatymas surengtas vykdant projektą „Elektroninių paslaugų vadybininkai – kompetentingi bibliotekininkai”.

Integruotų lietuvių kalbos (mokytoja Nijolė Sodonienė) ir informatikos (mokytojai Rasa Kaknevičienė ir Saulius Sodonis) pamokų metu moksleiviai susipažino su elektronine skaitykle, jos valdymu, sužinojo kuo ji skiriasi nuo įprasto ar planšetinio kompiuterio, kokie yra privalumai bei trūkumai. Labiausiai mokiniai įsidėmėjo tai, kad į elektroninę skaityklę galima įrašyti tūkstančius knygų. Tačiau vienas didžiausių trūkumų – elektroninis prietaisas niekada neturės spausdintos knygos dvasios.
Jaunesnio amžiaus moksleiviams, penktokams bei šeštokams, pamokos pabaigoje pateikta keletas klausimų apie elektroninę skaityklę. Teisingai atsakiusieji gavo simbolines dovanėles – knygų skirtukus. Vyresni moksleiviai (7–9 klasių) pamokos pabaigoje diskutavo ar planšetiniai kompiuteriai nepakeis elektroninių skaityklių, kuri technologija pranašesnė.

 

Spausdinti
Facebook komentarai