Kraštietis Rokas Flikas savo kūrybą pristatė rusniškiams

foto 0022013 m. gruodžio 13 d., Auksė Čėsnienė

Lapkričio pabaigoje Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale lankėsi rašytojas, archeologas, ekonomistas, habilituotas socialinių mokslų daktaras, profesorius Rokas Flikas (Flick) ir jo žmona aktorė Regina Arbačiauskaitė. Susitikimo metu rusniškiams pristatytas romanas „Paskutinis traukinys”.

Šis Roko Fliko kūrinys rusniškių labai skaitomas ir vertinamas, nes daugeliui tai primena jų pačių gyvenimo nuotrupas, įvykius, vienaip ar kitaip palietusius daugelį lietuviškų šeimų aprašomu knygoje laikotarpiu.
Autorius papasakojo, kas jį paskatino parašyti šį romaną, kaip buvo renkama medžiaga, kiek romane išmonės, o kiek tiesos. Aktorė Regina Arbačiauskaitė tai labai jautriai pailiustravo, perskaitydama romano ištraukas, kuriose atsispindi aprašomo laikotarpio personažų dvasiniai išgyvenimai, šeimų likimai ir amžinasis klausimas kodėl?
Susirinkusieji skaitytojai susidomėję klausėsi rašytojo pasakojimo, kaip jis pasuko rašytojo keliu. Netrūko klausimų apie jau parašytas knygas, kurios tikrai neužsiguli ant prekystalio, o yra skaitytojų greitai išperkamos. Domėtasi, kokių atsiliepimų sulaukia jo kūryba ir kas šiuo metu guli ant gerbiamo rašytojo darbo stalo.
Atsisveikindamas Rokas Flikas pasirašė Svečių knygoje, įrašydamas tokius žodžius: „Visada vykdamas į Rusnę gerokai jaudinuosi. Ši vieta ir jos žmonės man primena mano jaunystę ir klajones po šias apylinkes. Gerbiu ir myliu šį kraštą, kvepiantį viržiais, žuvimi ir gera nuotaika”.

Spausdinti
Facebook komentarai