Tobulino kompiuterinio raštingumo įgūdžius

sam 05052013 m. gruodžio 13 d., Nijolė Rimkienė

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filiale lapkričio mėnesio paskutinę savaitę surengti kompiuterinio raštingumo mokymai atskiroms dalyvių grupėms.
Pagal projektą „Elektroninių paslaugų vadybininkai – kompetentingi bibliotekininkai” vyko kompiuterinio raštingumo mokymai suaugusiųjų grupės dalyviams, norintiems patobulinti įgūdžius.

Mokymų metu jie trumpai buvo supažindinti su programos „Office 2010″ paketu, mokėsi organizuoti ir formuluoti paiešką internete, vertinti informaciją, naudotis „Google Drive” funkcijomis bei elektroninėmis paslaugomis. Taip pat dalyviams parodyta kaip naudotis programa „Picasa 3″. Jie mokėsi susikurti nuotraukų albumą, koreguoti nuotraukas ir dalintis jomis su kitais.
Vykdant Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Elektroninių paslaugų vadybininkai – kompetentingi bibliotekininkai”, jaunieji elektroninių paslaugų vartotojai mokėsi būti saugūs internete. Jiems dar kartą buvo priminta, kad internetas dažnai tampa ta vieta, kur vaikai ir paaugliai susiduria su daugeliu pavojų, tokių kaip teroras kibernetinėje erdvėje, privatumo pažeidimas arba žalingo informacijos turinio prieinamumas. Tuo tikslu buvo pristatyta svetainė www.draugiskasinternetas.lt, kur galima rasti atsakymus beveik į visus dominančius klausimus: apie grėsmes ir saugų darbą internete, apie pavojus išmaniuosiuose telefonuose, galima susipažinti su Lietuvos vaikų „Garbingo elgesio internete” kodeksu. Dalyviai pasitikrinti savo žinias galėjo atlikdami interaktyvų saugaus interneto testą „Ar saugus esi internete?”.
Jauniesiems bibliotekos lankytojams pristatyta naujovė – „Amazon Kindle” knygų skaityklė, suteikianti galimybę skaityti elektronines knygas. Trumpai aptarta įrenginio charakteristika, naudojimosi galimybės. Skaityklė sveria panašiai kaip mobilusis telefonas. Įrenginys plonas, patogus laikyti rankose, visas vaizdas jame yra nespalvotas. Skaityklėje telpa apie pusantro tūkstančio elektroninių knygų. Naudoti paprasta ir nesudėtinga. Galima prieiga prie interneto. Elektroninių knygų skaityklė „Amazon Kindle” yra puikus daiktas mėgstantiems skaityti. Ji sulaukė didelio jaunųjų skaitytojų susidomėjimo.

sam 0504

 

 

 

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai