Traksėdžių pagrindinės mokyklos mokiniai jau pradėjo Donelaičio metus

2013-12-17 13.18.122013 m. gruodžio 19 d., Klemensas Stulga

Ateinančių metų sausio pirmąją ne tik Lietuva, bet ir visas kultūringas pasaulis minės lietuvių literatūros klasiko ir garsiosios į daugelio pasaulio tautų kalbas išverstos poemos „Metai” autoriaus Kristijono Donelaičio gimimo 300-ąsias metines.
Šiam garsiam jubiliejui paminėti buvo skirtas meninio skaitymo konkursas, vykęs gruodžio 17 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale.

Prieš konkursą lietuvių kalbos mokytoja Virginija Baronienė ir 10 klasės mokinė Gabrielė Paužaitė perskaitė ištrauką iš „Pavasario linksmybių”. Prisimintas K. Donelaičio gyvenimo ir kūrybos kelias.
Vaikai prisiminė, kad K. Donelaitis buvo ne tik evangelikų liuteronų kunigas ir garsus lietuviškos raštijos kūrėjas, bet laisvalaikiu gamindavo klavišinius muzikos instrumentas, optikos prietaisus.
Netrukus vienas po kito – pradedant pirmokais ir baigiant vyresniųjų klasių mokiniais- skaitovai deklamavo lietuvių poetų kūrinius. Ne vienas išmoktas eiliuotas tekstas buvo sukurtas mūsų garsiojo poeto K. Donelaičio.
Kol vertinimo komisija skaičiavo taškus, skirstė vietas, mokyklos direktorė Birutė Morkevičienė supažindino konkurso dalyvius su Šilutės rajono literatūros naujienomis.
Komisijai baigus darbą, direktorė geriausiems skaitovams įteikė padėkos raštus, palinkėjo visiems kūrybinės sėkmės.

{gallery}documents/fotogalerija/2013_12_19_traksedziai{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai