LR Kultūros ministerijos premija – šilutiškei bibliotekininkei

22013 m. gruodžio 21 d.

Besibaigiant 2013 metams Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos darbuotojus pasiekė džiugi žinia: Bibliotekininkystės ir kraštotyros skyriaus vyr. bibliotekininkei knygotyrai Virginijai Veiverienei paskirta Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos premija už bibliotekininkystės, bibliografijos ir knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą bibliotekoje, už ilgametį ir sėkmingą profesinės veiklos tobulinimą ir pritaikymą praktinėje veikloje, už Mažosios Lietuvos etnografiniam regionui ir visos Lietuvos kultūros istorijai, raštijos paveldui reikšmingą leidybinę veiklą ir jos reprezentavimą respublikos ir tarptautinėje erdvėje.

Šiemet Kultūros ministerijos premijos skirtos dvidešimčiai kultūros ir meno kūrėjų bei vienai įstaigai – Vilniaus teatrui „Lėlė”. Nominacijai už sėkmingą profesinę veiklą bibliotekose buvo pateikti penki didelę patirtį bibliotekininkystės, bibliografijos ir knygotyros srityje turintys asmenys, tarp kurių laureate tapo mūsų krašto kultūrą puoselėjanti bibliotekininkė.
Šventinis premijų įteikimo renginys vyko gruodžio 19 d. Kultūros ministerijos Baltojoje salėje. Laureatei apdovanojimą įteikė kultūros ministras Šarūnas Birutis. Kitą dieną bibliotekininkę sveikino V. Veiverienės pasiekimais besididžiuojantys kolegos, taip pat Šilutės muziejaus direktorė Roza Šikšnienė. Savo entuziazmu ir nuveiktais darbais V. Veiverienė yra nepralenkiama ne tik knygų bendraautorė, bet ir kitų leidinių sudarytoja, išleidimų iniciatorė, pristatanti išleistas knygas viešojoje erdvėje. Ji dalyvauja sudarant knygas, jas redaguojant, maketuojant. Virginija yra viena pagrindinių knygos „Biblioteka – kultūros paveldo buveinė” (2013 m.) sudarytojų, taip pat viena pagrindinių „Lietuvininkų tarmės žodyno”, kuris bus išleistas 2014 m. sausio mėn., sudarytojų.
Laureatė knygininkų aplinkoje dalinasi profesinėmis inovacijomis, patirtimi aktualiais bibliotekinės veiklos tobulinimo klausimais, profesiniais darbais ir projektais bei jų rezultatais.

{gallery}documents/fotogalerija/2013_12_21_virginija{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai