Gardame – literatūros rytmetys „Tyliau, ten pasaka nakvoja”

p10407132013 m. gruodžio 19 d., Diana Formanikaitė

Gruodžio 18-ąją rytmetinis vaikų šurmulys užpildė Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filialo erdves. Į svečius atvyko mažieji Gardamo pagrindinės mokyklos pirmokai. Juos lydėjo jų mokytoja Virginija Lidžiuvienė. Svečiai susipažino su biblioteka, bibliotekininkė Diana Formanikaitė papasakojo jiems apie naujas knygutes. Būsimieji bibliotekos lankytojai sužinojo, kur eksponuojamos parodos bei vyksta renginiai, kur galima rasti knygų bei kitų leidinių suaugusiems ir vaikams.

Taip pat vaikučiai buvo supažindinti su bibliotekos taisyklėmis, darbo laiku, su tuo, ką bibliotekoje dar galima veikti ir ko ne.
Vėliau vaikai buvo pakviesti pasivaišinti arbata ir saldumynais. Kol jie vaišinosi, bibliotekininkė skaitė pasaką apie bibliotekoje gyvenantį katiną, apie zuikį puikį. Pasivaišinę pirmokai deklamavo eilėraštukus, pasakojo kaip jiems sekasi pažinti raideles. Vaikai taip pat išsirinko po vieną knygutę iš bibliotekos lentynų. Mažieji knygos bičiuliai, tapę naujaisiais skaitytojais, džiaugėsi įsigytais skaitytojo pažymėjimais. Bibliotekos svečiai nepajuto, kaip atėjo pietų metas ir reikėjo atsisveikinti. Štai taip linksmai ir kartu rimtai pasibuvę vaikai pradėjo draugystę su biblioteka.

Spausdinti
Facebook komentarai