Popietėje skambėjo Birutės Morkevičienės eilės ir Ado Nausėdos dainos

Popietėje skambėjo Birutės Morkevičienės eilės ir Ado Nausėdos dainos

Balandžio 23–29 d. vyksta kasmetinė Lietuvos bibliotekininkų draugijos organizuojama jau 24-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Tai svarbiausia metų savaitė šalies bibliotekininkams. 2024 m. pasirinkta Europos Sąjungos metams paminėti skirta tema „Europos šeimoje“.

Balandžio 24 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale surengta Birutės Morkevičienės kūrybos popietė, kurios metu pristatyta jos naujausia knyga „Saulės taku“.

Poezijos knygoje „Saulės taku“ (2024) plėtojama metų laikų ir išgyvenamo gamtos jausmo tema. Lyg ir paprasti, asmeniški eilėraščiai, bet jų poetika išplaukia ir iš autorės gyvenimo Šilutės krašte: potvynis Rusnėje, levandų sodas, Žvejų gatvelė, raudoni obuoliai, tiltai, Ventės ragas. Neįmantrus žodynas sudaro kiekvienam savumo įspūdį, tuo labiau, kad mintys ateina iš sielos gelmių, iš buvimo su savimi, iš pačios tikriausios išgyvenimų gelmės. Knygoje publikuojamos nuotraukos iš asmeninio Birutės Morkevičienės archyvo.

Autorė renginio metu pristatė naujausią Šilutės trečiojo amžiaus universiteto literatų sambūrio „Vėdrynas“ leidinį – palydovą „Su eilėraščiu po Šilutę“. Pasak autorių, „juo siekiama sužadinti didesnį domėjimąsi Šilutės miesto praeitimi ir dabarties gyvenimu. Tai nuoširdus liudijimas, koks svarbus mums šis kraštas ne tik su savo istorija, bet ir žmonėmis, kasdienybės vaizdais, vėjais ir vandenimis“.

Atliekamais dainuojamosios poezijos kūriniais susirinkusius džiugino atlikėjas Adas Nausėda.

 

Daiva Kaktienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Popietėje skambėjo Birutės Morkevičienės eilės ir Ado Nausėdos dainos Popietėje skambėjo Birutės Morkevičienės eilės ir Ado Nausėdos dainos Popietėje skambėjo Birutės Morkevičienės eilės ir Ado Nausėdos dainos

Spausdinti
Facebook komentarai