Violetos Marcinkienės parodoje – žėrintys karoliukų medžiai

sam 23042014 m. vasario 21 d., Danutė Adomavičienė

Labai dažnai mes ieškome stebuklų kitur, nepastebėdami jų šalia mūsų. Tad džiugu, kad vasario 20 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale lankytojai turėjo galimybę išvysti Pašyšių gyventojos Violetos Marcinkienės rankomis sukurtus mažus stebuklus, eksponuojamus jos kūrybinių darbų parodoje ,,Aš pasiklydau karoliukų spindesį”.

Parodą, kurioje galima grožėtis iš karoliukų sukurtais medžiais, pristatė pati darbų autorė. Nuostabūs ir žėrintys darbai sužavėjo visus parodos dalyvius. Karoliukų spindesys Violetą Marcinkienę pavergė dar mokyklos suole. Pirmasis jos darbas iš karoliukų – siuvinėta rankinė. Mintį kurti medžius Violeta brandino nuo tos akimirkos, kai pamatė iš gintaro padarytus kūrinius. Prieš penkerius metus ji sukūrė pirmąjį savo darbą. Prieš tai reikėjo surinkti daug informacijos ir išbandyti įvairias medžiagas, kol darbelis išėjo toks, kokį ji įsivaizdavo.
Vieno karoliukų medelio kūrimas kartais užtrunka iki dvejų mėnesių. Kiekviena medžio šakelė iš karoliukų veriama atskirai, po to jos jungiamos į vieną šaką, iš jų konstruojamas medžio kamienas. Dabar Violetai užtenka paliesti vielutes ar žvilgtelti į karoliukus, kad pasakytų, jog darbas pavyks.
Didžiausią įspūdį susirinkusiems padarė Violetos sukurtas ąžuolas ir beržas. Savo kūrybos paslaptimis darbų autorė dalijosi ir su parodos lankytojais. Ji mokė gaminti įvairias detales, kurias sujungus galima pasigaminti ne tik medelius, bet ir papuošalus, namų dekoro elementus. Vyresniųjų klasių mergaitės ir toliau norėtų tęsti šiuos užsiėmimus. Moterys ne tik mokėsi kurti, bet ir diskutavo apie tokių darbų vertę žmogaus gyvenime, rankdarbius ir laisvalaikio pomėgius. Po užsiėmimo visi išsiskirstė pakilios nuotaikos, padėkojo parodos autorei už turiningai praleistą laiką, nuoširdų bendravimą.

 

{gallery}documents/fotogalerija/2014_02_21_pasysiai{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai