Svečiuose pas knygeles

dscn16762014 m. vasario 28 d., Virginija Degutienė

Vasario 26 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Miesto filialas buvo pilnas vaikiško šurmulio bei smalsių pirmokėlių žvilgsnių. Šilutės Žibų pradinės mokyklos moksleiviai, vedini mokytojų Rasos Jankauskienės ir Daivos Šarlauskienės, dalyvavo pažintinėje pamokoje „Svečiuose pas knygeles”.

Bibliotekininkė Birutė Lukavičienė papasakojo apie tai, kas yra biblioteka, kokios knygų išdavimo ir elgesio bibliotekoje taisyklės, kaip knygutės ir spauda pasiekia biblioteką, kokias dar paslaugas teikia biblioteka, kaip tapti bibliotekos skaitytoju ir ką bibliotekoje veikia bibliotekininkės.
Kiekvienas turėjo galimybę iš pasirinktos knygutės garsiai paskaityti patinkančią ištraukėlę. Vaikai apžiūrinėjo spalvingas ir įdomias knygeles, uždavinėjo klausimus, aptarinėjo perskaitytas knygas.
Kiekvienam vaikui prisiminimui padovanota po knygos skirtuką. Mažieji skaitytojai paskatinti kuo dažniau lankytis bibliotekoje, nes čia jie turi galimybę turiningai praleisti laiką, pabendrauti, paskaityti jiems skirtų knygučių bei žurnalų, o taip pat pasiimti įvairiausių žaismingų knygelių skaityti namuose.
Atsisveikindami vaikai dėkojo ir žadėjo tapti tikrais knygų draugais bei dažnais bibliotekos svečiais. Tikimės, kad vaikai atras skaitymo džiaugsmą ir malonumą.

dscn1668

dscn1671

Spausdinti
Facebook komentarai