Šilutės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka – sauganti, kurianti, bendradarbiaujanti

1112014 m. kovo 25 d., Bibliotekos Informacijos skyrius

Prieš porą dienų F. Bajoraičio viešąją biblioteką pasiekė naujausias Lietuvos bibliotekininkų draugijos ir Apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos leidinys anglų kalba „Lithuanian public libraries: preserving, creating, cooperating” („Lietuvos viešosios bibliotekos: saugančios, kuriančios, bendradarbiaujančios”). Leidinyje atsispindi šiandienos Lietuvos viešųjų bibliotekų pasiekimai ir geroji patirtis. Jų veikla apžvelgiama trimis pagrindiniais teminiais pjūviais, kartu atskleidžiančiais bibliotekų reikšmę šalies gyvenime: saugančios, kuriančios ir bendradarbiaujančios.

Publikacijoje yra išsamiai aprašoma Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos veikla kaupiant ir saugant rašytinį Pamario krašto kultūros paveldą, savo kraštą reprezentuojančių leidinių, įvairių virtualių produktų kūrimas, bei bendradarbiavimas su verslo, valdžios, visuomeninėmis ir vyriausybinėmis organizacijomis, taip pat gyventojų bendruomene, užsienio partneriais, įgyvendinant kultūrinius, edukacinius ir kitus projektus.
Šis leidinys pravartus apsilankantiems turistams iš užsienio, norintiems iš arčiau pažinti Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką ir kitas Lietuvos viešąsias bibliotekas.
Leidinys parengtas IFLA lydinčiajai konferencijai „Bibliotekos tinkluose: kuriančios, dalyvaujančios, bendradarbiaujančios”

Spausdinti
Facebook komentarai