Susitikimai ,,Naminuko palėpėje”

sam 23212014 m. balandžio 4 d., Danutė Adomavičienė

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį vyksta edukaciniai užsiėmimai vaikams „Naminuko palėpėje”. Joje svečiuotis ypač pamėgo Pašyšių pagrindinės mokyklos ketvirtokai. Bibliotekininkė kartu su vaikais skaito įvairius literatūrinius kūrinius, supažindina juos su įvairiais literatūros žanrais primena lietuvių šventes, papročius ir tradicijas. Neatsiejama tokių susitikimų dalimi tapo ir kūrybiniai vaikų užsiėmimai. Jie noriai piešia, konstruoja, žaidžia kūrybinius žaidimus, patys kuria įvairius pasakojimus, mįsles ir eilėraščius.

Sausio 30d. „Naminuko palėpėje” vaikai vartė Kęstučio Kasparavičiaus knygos „Trumpos istorijos apie daiktus” knygos puslapius, dalinosi savo įspūdžiais aplankius savų namų palėpes, kūrė mįsles ir pasakojimus apie naujai atrastus daiktus, mokėsi skrebinti (skrebinimo pamokėlė).
Kai Naminukui pabodo palėpėje ilgais žiemos vakarais tūnoti, į žvaigždes žiūrėti ir vienam liūdėti, jis susikrovė kuprinę, pasiėmė padidinimo stiklą, kad kelią geriau matytų, ir išsiruošė pavasario ieškoti, saulę ratuose parsivežti. Keliaudamas mišku sutiko Kaziuką, riestainius skanaujantį. Susipažino ir į svečius pavadino. O kad liūdna jiems nebūtų, susėdo ant kelmelio, bruknių rašalu laišką vaikams parašė ir vasario 27 d. į svečius juos pakvietė. Tą kartą „Naminuko palėpėje” visi smagiai riestainius kepė, pavasario ieškojo, linksmų istorijų klausė. Kaziukas jiems savo gyvenimo istoriją papasakojo.
Kovo 27d. ,,Naminuko palėpėje” vyko Prano Mašioto kūrybos skaitymai. Stebėdami virtualią parodą http://www.ku.lt/, vaikai susipažino su rašytojo gyvenimu ir kūryba, klausėsi ir patys skaitė kūrinius, juos analizavo. Labiausiai vaikams patiko pasakojimai apie kiškį. Kartu su Pašyšių pagrindinės mokyklos mokytoja E. Šeputiene ir bibliotekininke D. Adomavičiene vaikai rinkosi kūrinėlius, pagal kuriuos kurs dekoracijas ir statys vaidinimą. Su vaidinimu nuspręsta dalyvauti „Mažųjų knygų bičiulių festivalyje 2014″, kurį skelbia labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus”, Lietuvos rašytojų sąjunga ir Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius.

sam 2239

sam 2323

Spausdinti
Facebook komentarai