Tarptautinę vaikų knygos dieną prisimintas garsusis pasakų kūrėjas

dscf53822014 m. balandžio 8 d., Vaida Nausėdaitė

Balandžio 4 d. Kintų vidurinės mokyklos 3 ir 4 klasės moksleiviai kartu su mokytojomis Vida Viršiliene ir Irena Šerkiene rinkosi į netradicinę pamoką, skirtą Tarptautinei vaikų knygos dienai ir Hanso Kristiano Anderseno gimimo metinėms paminėti. Šio garsaus rašytojo kūryba domina ne tik vaikus, bet ir suaugusius, mat jo pasakose atsiskleidžia visais laikais aktualios visuomenės problemos.
Pamoka vyko Kintų vidurinės mokyklos daugiafunkcio skyriaus salėje. Jos metu bibliotekininkė supažindino vaikus su naujomis jiems skirtomis pasakų, eilėraščių, paslaptingų fantazijų ir burtų kupinomis knygomis.

Prisimindami garsųjį vaikų rašytoją H. K. Anderseną ketvirtokai skaitė pranešimus apie jo vaikystę, gyvenimą ir kelią į kūrybą. Po šių pranešimų abi klasės turėjo išspręsti nesudėtingą kryžiažodį. Klausimai vaikams pasirodė lengvi, nes visi atsakymai buvo paminėti pranešimuose. Kartu tikrindamiesi atsakymus jie įsitikino, kad tie, kas atidžiai klausėsi, teisingai atsakė į visus klausimus.
Tuomet visi susėdo žiūrėti animacinio filmuko pagal H. K. Anderseno pasaką „Bjaurusis Ančiukas”. Vaikų nuomone šis filmukas moko mus nesityčioti iš šalia esančių, priimti kiekvieną, kad ir kaip jis atrodytų iš išorės, nes viduje jis gali būti labai nuoširdus ir mielas. Taip kalbėjo ir motina antis apie savo bjaurųjį ančiuką, kuris, nors atrodė bjaurus, bet buvo gero būdo.
Už atidų klausymąsi, drausmę ir aktyvų dalyvavimą vaikai atminimui gavo knygų skirtukus, padėsiančius nepasiklysti tarp skaitomos knygos puslapių.

{gallery}documents/fotogalerija/2014_04_08_kintai{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai