Gyvenimo ir kūrybos upė

sam 05672014 m. balandžio 28 d., Marina Lodusova

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filiale vyko susitikimas su Žemaitijos rašytojų bendrijos nare, pedagoge, literate, poete Dalia Žibaitiene. Autorė pristatė neseniai išleistą savo atsiminimų knygą „Gyvenimas, nutekėjęs kaip upė”. Renginyje dalyvavo ir knygos redaktorius Anatolijus Žibaitis.

Popietę pradėjo Katyčių pagrindinės mokyklos mokinė Barbora Berneckytė (vad. Virginija Gečaitė), kuri atliko dainą „Gimtoji lietuvių kalba”. Tai buvo graži įžanga sutinkant jau devintąją Dalios Žibaitienės išleistą knygą. Autorė susirinkusiems pasakojo apie knygos atsiradimo istoriją, apie savo ir šalia jos esančių žmonių susiklosčiusius gyvenimus.

Autorė taip pat pristatė visas savo išleistas knygas. Skaitė ištraukas iš knygų, kur aprašyti vaikystėje patirti įvykiai, taip pat atsiminimai, skaudžiai įsirėžę į atmintį.

Autorė pasakojo, kad eilėraščius pradėjo kurti nuo šešių metų, o savo kūrinius į knygas pradėjo dėlioti tik atkūrus nepriklausomybę.

Maloniai renginį paįvairino ir Anatolijus Žibaitis, kuris susirinkusiems priminė istorinius įvykius glaudžiai susijusius su Katyčių istoriją, skaitė ištrauką iš naujausios Dalios Žibaitienės knygos.

Popietės pabaigoje skambėjo Katyčių pagrindinės mokyklos mokinės Kamilės Sruoginytės (vad. Virginija Gečaitė) atliekama daina „Angelas”.

Atsisveikindama autorė padovanojo keletą knygų Katyčių bibliotekai.

sam 0568

sam 0569

Spausdinti
Facebook komentarai