Mano istorija prasideda čia…

dscf42502014 m. balandžio 28 d., Ieva Kaktaitė ir Danutė Adomavičienė

Balandžio 23 dieną startavo Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė „Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų”. Savaitė prasidėjo lietuvių literatūros klasiko Kristijono Donelaičio, kurio 300 metų jubiliejų šiemet minime, skaitymais. Balandžio 24 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių ir Pašyšių filialų bibliotekininkės visus savo lankytojus pakvietė į renginį „Mano istorija prasideda čia…”.

Ši diena buvo skirta šeimai, tad visas dėmesys buvo skiriamas jai. Juk patys gražiausi žodžiai ir jausmai yra susiję su šeima, o biblioteka tikrai yra ta vieta, kurioje kiekvienas šeimos narys gali sau rasti įdomios veiklos. Daug prasmingų žodžių apie knygą, apie iš naujo atrastą skaitymo džiaugsmą išsakė Juknaičių bendruomenės pirmininkė L. Barkauskienė. Savo mintis apie skaitymo svarbą ir knygos vietą žmogaus gyvenime dėstė Pašyšių bendruomenės pirmininkė A. Stonkuvienė. Susirinkusieji klausėsi melodingų Juknaičių pagrindinės mokyklos jaunųjų choristų (vadovė J. Šukienė) dainų, skambėjo žodžiai, skirti šeimai, kuriuos skaitė renginio dalyviai. Daug minčių apie mamą, kūrybos atradimus ir knygą susirinkusiems išsakė Pašyšių pagrindinės mokyklos mokinės G. Vladičkaitė, R. Puospekaitė ir K. Kunšteinaitė.

Tuo metu, kol vyresnieji klausėsi muzikos ir eilių, patys mažiausi rinkosi Juknaičių seniūnijos posėdžių salėje pasigrožėti Pašyšių pagrindinės mokyklos lėlių teatro spektakliu „Baltoji skruzdėlytė” (vadovė L. Stonienė). Spektakliui pasibaigus bibliotekininkė I. Kaktaitė pakvietė mažuosius juknaitiškius persikelti į netradicinę erdvę. Lauke, šalia bibliotekos, vaikų jau laukė Juknaičių pagrindinės mokyklos folklorinis ansamblis „Skalviai” (vadovė R. Gailiuvienė) bei jų paruošta programa.

Tik apgaubtas emocijų jūros ir pakylėtas permainų vėjo žmogus gali kurti. Pašyšių bibliotekininkė D. Adomavičienė visus pakvietė drąsiai praverti bibliotekos duris ir, nupūtus dulkes nuo prisiminimų, kurti savo istoriją. Juk būtent čia atsiveria žinių, informacijos ir kultūros pasaulis, sukurtas skirtingų pažiūrų, tautybių, lyčių ir išsilavinimo žmonių. Juk čia mus įkvepia bendrauti, ieškoti, kurti. Biblioteka – vieta, kur saugomos senos ir kuriamos naujos istorijos, kur mezgasi pažintys, formuojasi įpročiai skaityti ir mokytis, kur visiems sukuriamos galimybės keistis ir keisti. Ir labai smagu, kai biblioteka tampa visos šeimos laisvalaikio praleidimo vieta ir kiekvienas šeimos narys randa užsiėmimą pagal savo poreikius.

Tad ateikite pas mus ir kurkime savo nepakartojamą istoriją kartu. Kokią istoriją kuria Juknaičių ir Pašyšių bibliotekos visi susirinkusieji galėjo matyti sukurtame filme. O kad palankus vėjas atneštų kuo daugiau permainų į kiekvieno gyvenimą, bibliotekininkė D. Adomavičienė pakvietė visus su vėjo malūnėliais prisijungti prie lauke besilinksminančių vaikų ir pradėti savo istoriją kurti dabar. Renginio pabaigą vainikavo visų bendras šokis Juknaičių seniūnijos kiemelyje, šalia S. Kuzmos skulptūros „Žirgas ir sakalas”, simbolizuojančios žmogaus ryšį su žeme, stiprybę ir polėkį. Tai ir yra svarbiausia žmogaus gyvenimo ir kūrybos varomoji jėga.

 

{gallery}/documents/fotogalerija/2014_04_28_juknaiciai{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai