Kūryba pražydęs pavasaris

dsc096302014 m. balandžio 29 d., Elena Dragūnienė

14-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė ,,Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų” knygos ir meno mėgėjus sukvietė į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Degučių filialą. Susirinkusiems tautodailininkė Ramutė Šveikauskienė pristatė savo kūrybą. Bibliotekoje atidaroma jau antroji autorės tautodailės darbų paroda. Visus sužavėjo ant drobės tapyti paveikslai, kuriuose vyrauja gamtos, kaimo sodybų ir senų apyvokos daiktų motyvai.

Keletas jos tapytų darbų yra iškeliavę į Vokietiją. Praėjusiais metais autorė savo tris darbus pristatė Alantos dvare (Molėtai). Nuo čia ir prasidėjo jos didysis kelias į tapybą. Ramutė kalbėjo apie tai, kaip svajojo įstoti į dailės technikumą. „Deja, lietuvių kalba pakišo koją, bet šiandien rašau eiles”, – pasakojo Ramutė, pristatydama jau antrąją savo kūrybos knygą ,,Piliakalnio nakties paslaptys”. Autorė kuria tai, ką mato savo akimis ir jaučia širdimi. Tiek poezijoje, tiek tautodailės darbuose jaučiama šiluma, sklindanti gerumo šviesa. Tai jautrios, atviros ir meniškos sielos žmogaus kūryba.

Autorės pėdomis seka ir jos anūkė trečiokė Augustė iš Klaipėdos. Ji pristatė savo nutapytą patį pirmąjį darbą ir paskaitė savos kūrybos eilėraštį ,,Mano kiemas”.

Ramutė Šveikauskienė turi daug svajonių, kuria naujus eilėraščius, iš kurių kelis paskaitė susitikimo metu, ir tikisi išleisti naują poezijos knygą.

dsc09605

dsc09621

Spausdinti
Facebook komentarai