Naumiestiškiai žiūrėjo spektaklio premjerą

dscf51602014 m. balandžio 29 d.

Praėjusį savaitgalį Šilutės Fridricho Bajoraičio Viešosios bibliotekos Žemaičių Naumiesčio filialas pakvietė į premjerą. Naumiestiškiams Žemaičių Naumiesčio gimnazijos Teatro raiškos būrelis, vadovaujamas Sonatos Vilčiauskienės, parodė spektaklį pagal L. Volker knygą „Maksas ir Milė”.

Jaunieji aktoriai Vygailė Vilčiauskaitė, Paulina Toliušytė, Laurynas Jančauskas ir Donatas Freitakas atskleidė tipiškas tėvų ir vaikų santykių situacijas. Spektaklio pagrindiniai herojai – Milė ir jos brolis Maksas auga nepilnoje šeimoje ir, konkuruodami vienas su kitu, besąlygiškai siekia mamos dėmesio. Abu kaltę už iškrėstas išdaigas verčia vienas kitam, dažnai jaučiasi nesaugūs: bijo likti vieni, tamsos, įsivaizduojamų vaiduoklių, nepažystamo berniuko su žaisliniu šautuvu… Ieškodami atsakymų į daugybę jiems rūpimų klausimų, tarpusavyje daug kalbasi ir dažnai prieina išvados, kad juos palikęs tėvas, kada nors sugrįš. Milės ir Makso mama daro viską, kad atstotų ir mamą, ir tėtį. Savo vaidyba gimnazistai puikiai atskleidė opią nepilnos šeimos problemą. Spektaklį žiūrėti buvo įdomu ir malonu. Gausiai įvairaus amžiaus auditorijai buvo atpažįstama šiuolaikinė vaikų leksika, pokštai, artimi herojų rūpesčiai, svajonės ir baimės.
Su premjera spektaklio režisierę Sonatą Vilčiauskienę ir aktorius sveikino ir už malonias akimirkas dėkojo gausus būrys gerbėjų.

dscf5140

dscf5176dscf5182 - kopija

Spausdinti
Facebook komentarai