Viktorina „Šeimų kovos” pradžiugino Gardamo šeimas

p10408722014 m. gegužės 20 d., Diana Formanikaitė

Gegužės 15-oji – Šeimos diena, Jungtinių Tautų Organizacijos sprendimu minima nuo 1994 metų. Minint šią dieną Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale surengta viktorina „Šeimų kovos”, kurioje dalyvauti pakviestos gardamiškių šeimos. Biblioteka ūžė nuo azartiškai nusiteikusių lankytojų. Prie eksponuojamos Gardamo pagrindinės mokyklos mokinių piešinių parodos „Mano šeima” (mokyt. Sonata Gurmienė) susėdo penkios šeimos: Šiaudvyčių, Mockų, Urbonų, Oželių ir Gečų. Vienos buvo gausesnės, kitos – mažesnės. Komandas sudarė žaidėjai nuo dviejų metukų iki beveik pilnamečių, bet jėgas suvienodino sumanios mamytės.

Viktorinos metu buvo užduodami įvairaus pobūdžio klausimai, pradedant namų darbais, vikrumo patikrinimu ir baigiant istorijos žiniomis. Smagiausia buvo stebėti, kaip šeimos pristato save. Jos rodė savo piešinius, deklamavo eilėraščius, pristatė šeimos šūkį, vaišino savo pačių iškeptais pyragais. O kad būtų linksmiau ir vaikai pasijustų lyg pasakoj, renginį vedė į svečius atkeliavusios net dvi Pepės Ilgakojinės. Taip pat viktorinoje, kad būtų viskas sklandu ir teisinga, teisėjavo komisija. Kadangi šeimos šventė vyko bibliotekoje, tai ir tema buvo „Literatūrinė medžioklė”. Kai kurių klausimų atsakymai buvo paslėpti knygose, ant lentynų ar net laukė prie bibliotekos. Užuominas pasakydavo bibliotekininkė, kad šeimoms būtų lengviau ir knygos liktų savo vietose.

Renginiui einant į pabaigą, kol komisija skaičiavo komandų surinktus balus, Pepės Ilgakojinės žaidė su vaikais žaidimą „Atspėk suktą klausimą”. Dalyviai už pasakytus teisingus atsakymus gaudavo po saldų prizą. Kai balai buvo suskaičiuoti paaiškėjo, kad visų šeimų jėgos beveik vienodos, taigi komisijos nutarimu laimėjo draugystė ir kiekviena šeima gavo bibliotekos padėkas. Po viktorinos niekas neskubėjo namo, visi dalinosi įspūdžiais, vaišinosi pyragais ir arbata. Tikslas buvo pasiektas – suburti šeimas ir pasiūlyti kokybišką, linksmą, nuotaikingą laisvalaikio praleidimo būdą.

 

{gallery}/documents/fotogalerija/2014_05_20_seimu_kovos{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai