Kompiuterinio raštingumo mokymai Pašyšiuose

pas2014 m. gegužės 28 d., Danutė Adomavičienė

Kad mokytis niekada nevėlu, įrodė ir kompiuterinio raštingumo kursai, vykę Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale. Norintys išmokti naudotis kompiuteriu, patobulinti įgūdžius dirbant su skirtingomis programomis bei gauti atsakymus į visus iškilusius klausimus bibliotekoje rinkosi gegužės 14-16 dienomis.

Užsiėmimų metu susirinkusieji susipažino su naudojimosi kompiuteriu pradžiamoksliu, Microsoft Word ir piešimo programomis. Tie, kam buvo įdomu, susipažino su vaizdo medžiagos redagavimo programa „Windows filmų montažinė“ (pristatyti pagrindiniai įrankiai, žingsnis po žingsnio parodyta, kaip įkelti vaizdo medžiagą į programą, kaip ją montuoti, kaip uždėti garso takelį, titrus bei kitus efektus). Dalyviai mokėsi susikurti Skype ir elektroninio pašto paskyras. Susipažino su interneto informacijos paieškų sistemomis. Kadangi dauguma kursuose dalyvavusių lankytojų – bedarbiai, todėl didesnį dėmesį skyrėme www.ldb.lt – šalyje didžiausiai ir nemokamai darbo paieškos bei pasiūlos svetainei. Užsiėmimų metu susirinkusieji kūrė savo gyvenimo aprašymą, kurį paskelbė šios sistemos bendrame duomenų banke, mokėsi savo sukurtą CV nusiųsti darbdaviui, peržiūrėti darbo pasiūlymus, kurie registruojami kiekvieną dieną, ir atlikti dominančių darbo vietų paiešką, užsisakyti ir gauti elektroniniu paštu informaciją apie naujas laisvas darbo vietas.

Pasibaigus mokymams, dalyviai prie kavos puodelio apsikeitė savo patirtimi, dalyvavo diskusijoje ,,Kompiuterio naudojimo galimybės“, susipažino su bibliotekos teikiamomis paslaugomis.

Spausdinti
Facebook komentarai