Pristatyta nauja knyga nuotykiautojams

img 18122014 m. gegužės 28 d., Liuda Nausėdienė

Saulėtas vidudienis bibliotekai nepagailėjo jaunatviškos nuotaikos ir šurmulio. Mat čia sugužėjo Pamario pagrindinės mokyklos mokiniai, lydimi mokytojų Nijolės Kungelienės ir Astos Memytės susitikti su jaunuoju rašytoju, M. Jankaus pagrindinės mokyklos mokiniu Luku Arlausku, kur buvo pristatoma jo trečioji knyga „Nepaprasti draugų nuotykiai”. Į knygos pristatymą Luką atlydėjo net dvi palydovės – mama ir Luko „karvedys” – močiutė, kuri jau tapo ir bibliotekininkų bičiule.

Luko mokyklos bendraklasiai išradingai pristatė knygą skaitydami ištraukas taip, kad knygos turinys tikrai visus sudomino. Na, o Luko lietuvių kalbos mokytoja ir bičiulė Dalia Agintienė, renginio vedlys, dalyvius vedžiojo po knygos autoriaus kūrybos labirintus, „nes knygą sukurti tai tas pats, kas nuostabų deimantą nušlifuoti” – tiek reikia meilės, širdies, darbo ir pastangų įdėti”.

Mokytoja Dalia visiems priminė, kad Lukas yra viešosios bibliotekos organizuojamo Literatūrinio rudens „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…’2012″ nominantas. Šiame konkurse Jis pristatė savo knygutę „Klevo lapelių pasaka” ir buvo apdovanotas Jaunojo kūrėjo nominacija. Taip pat mokytoja visiems papasakojo, koks Lukas yra mokinys, draugas, žmogus.

Pats jaunasis kūrėjas auditorijai prisistatė, kad gimė ir gyvena Šilutėje, prisiminė, kad vos pravėrus Žibų pradinės mokyklos duris, – mat jis ją baigė, – jo kelias koridoriais vesdavo tiesiai į biblioteką. Labai mėgsta skaityti knygas. Iš pradžių skaitė pasakas, vėliau – nuotykines, fantastines knygas. Dabar skaito įvairaus žanro kūrinius.

Lukas yra susipažinęs su visais Lietuvos vaikų knygų autoriais. Knygų skaitymas padeda sukaupti kūrybines mintis. Jau pradinėje mokykloje pradėjo kurti trumpas pasakaites ir įvairius pasakojimus. Pradėjus mokytis Šilutės M. Jankaus pagrindinėje mokykloje, jau penktoje klasėje lietuvių kalbos mokytoja D. Agintienė paskatino kūrybai. Taip gimė dvi pirmosios pasakų knygos – „Klevo lapelių pasaka” ir „Nepaprastos bato kelionės”. Vėliau Lukas sukūrė nuotykių apysaką „Nepaprasti draugų nuotykiai”. Kūrinius iliustravo skirtingi asmenys. Šiuo metu yra parašyta fantastinė apysaka. Tai bandymas rašyti įvairių žanrų kūrinius.

Dėl cerebrinio paralyžiaus Lukas nelanko mokyklos, mokosi namuose, nerašo ranka, rašymui reikalingas kompiuteris, tačiau vaikšto, dažnas svečias bibliotekose, todėl daugiau laiko lieka skaitymui ir kūrybai.

Belieka Lukui palinkėti kūrybinės sėkmės, sveikatos ir smagaus polėkio toliau šmaikštauti, bendrauti ir džiuginti skaitytojus naujais kūriniais.

img 1801

img 1808

img 1805

Spausdinti
Facebook komentarai