Šilutiškiai bibliotekininkai jau rengiasi projektui „Bibliotekos pažangai 2“

bp22014 m. birželio 3 d.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su Bilo ir Melindos Geitsų fondu 2013 m. lapkritį pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl naujo projekto ,,Bibliotekos pažangai 2“ įgyvendinimo Lietuvoje, kurį iš dalies finansuoja ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Projektas truks iki 2016 metų pabaigos. Pirmojo projekto įgyvendinimo etapu bus keliama bibliotekų darbuotojų kvalifikacija, ugdomi bibliotekų darbuotojų gebėjimai kurti naujas paslaugas, atsižvelgiant į vietos gyventojų poreikius, mažinti socialinę ir skaitmeninę atskirtį, didinti naudojimąsi viešųjų bibliotekų paslaugomis, kelti bibliotekų darbuotojų informacinių technologijų naudojimo kompetencijas. Mokymai bus organizuojami šiomis temomis: projektų rengimas, vartotojų analizė, inovacijų kūrimas, atstovavimas, viešinimas, poveikio vertinimas, projektų valdymas. Pasibaigus mokymams dar šių metų pabaigoje viešosioms bibliotekoms bus skelbiami kvietimai teikti paraiškas projektų bendruomenėms finansuoti. 30 projektų bus suteikta finansinė parama.

Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka jau rengiasi šios paraiškos teikimui, brandina idėjas, generuoja veiklas. Šiuo tikslu Šilutės bibliotekoje neseniai lankėsi „Bibliotekos pažangai 2“ projektų bendruomenėms koordinatorė Loreta Budrytė, su kuria buvo aptartos projekto teikimo, veiklų, partnerių ir finansavimo galimybės.

Birželio 3 d. šilutiškiai bibliotekininkai susitiko su savo kolegomis iš Pagėgių savivaldybės viešosios bibliotekos ir pateikė jiems savo idėją apie būsimą projektą, pakvietė prisijungti bei pasiūlė tapti partneriais.

bp2 1

Spausdinti
Facebook komentarai