Dalios Žibaitienės knygos „Gyvenimas, nutekėjęs kaip upė” pristatymas Kintuose

dscf55722014 m. birželio 9 d., Vaida Nausėdaitė

Birželio 5d. Šilutės r. sav. F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas pakvietė kintiškius susitikti su Žemaitijos rašytojų bendrijos nare, pedagoge, literate, poete Dalia Žibaitiene. Autorė, kartu su vyru Anatolijumi Žibaičiu, kuris yra ir jos knygos redaktorius, pristatė neseniai išleistą savo atsiminimų knygą „Gyvenimas, nutekėjęs kaip upė”.

Susitikimą pradėjo Šilutės meno mokyklos Kintų muzikos skyriaus mokinė Emilija Šikšniūtė (mok. Asta Rupšauskienė), atlikdama muzikinį kūrinį pianinu. Vėliau Kintų vidurinės mokyklos teatro mokytoja Asta Neimantienė ir 9-os klasės mokinė Jolita Mažonaitė perskaitė keletą prozos kūrinėlių ir eilėraščių iš D. Žibaitienės knygų „Vakaro knyga” ir „Žodžiai į šviesą”.

Po šios įžangos Dalia Žibaitienė trumpai pristatė savo ankstesnes aštuonias knygas, na o vėliau didžiausias dėmesys buvo skirtas devintajai jos knygai „Gyvenimas nutekėjęs kaip upė”. Ši knyga nuo ankstesnių skiriasi tuo, kad joje sudėti įsimintiniausi jos gyvenimo įvykiai, pradedant šiltais vaikystės nuotykiais iki pasakojimų apie savo anūkus. Surašyti ne tik gražūs, linksmi nutikimai, bet ir skaudūs prisiminimai karo laikotarpiu. Knygoje atsiskleidžia ne tik jos pačios gyvenimas, bet ir svarbūs tuometiniai istorijos įvykiai. Kaip minėjo pati autorė, viskas surašyta taip lyg būtų pasakojama draugui – atvirai, nuoširdžiai, šiltai. Na, o nuoširdus bendravimas vyko ir pristatant knygą – skaitant prisiminimus, deklamuojant eiles, dalinantis patarimais ir pamokymais merginoms.

Renginio metu veikė Kintų vidurinės mokyklos mokinių piešinių paroda, kurie iliustravo Dalios Žibaitienės eilėraščius iš jos knygos vaikams „Ne vienas”.

Po renginio autorė padovanojo keletą savo knygų skaitytojams, o bibliotekininkė svečiams atsidėkojo naminiu varškės sūriu bei gėlių puokšte.

{gallery}documents/fotogalerija/2014_06_09_kintai{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai