Grabupių biblioteka – atvira vaikams

p60234662014 m. birželio 5 d., Šarūnė Gerulytė

„Išdykauja, žaidžia, liūdi, siaučia, nesvarstydami kodėl ir kam. Jeigu šita žemė kam ir priklauso, tai pirmiausiai, žinoma, vaikams” (Just. Marcinkevičius). Birželio 2–osios rytą Grabupių mažieji pasijuto svarbiausiais, čia įvyko šventė, skirta Vaikų gynimo dienai, visas dėmesys buvo skirtas tik jiems.

Šių dienų biblioteka gali pasiūlyti netik susirasti sau tinkamą knygą, perskaityti dienos naujienas spaudoje, bet ir dalyvauti kompiuterinio raštingumo mokymuose, literatūriniuose vidudieniuose, knygų pristatymuose, žinių lygose, kitose veiklose. Vaikų gynimo dienai Grabupių filiale vyko smagus rytas ne tik su vaikiškomis šėlionėmis, paskaitymais, bet ir betarpiškai pabendrauta prie arbatos puodelio, juolab, kad šio ritualo metu yra sudaryta galimybė susipažinti su jos gėrimo tradicijomis nuo senosios Lietuvos laikų (tęstinis projektas „Mokykla + Biblioteka = Žinios XXL”). Taip pat buvo pristatyta rašytojo Laimono Inio naujausia knyga „Baltas kurėnas”. Tai leidinys sudarytas iš legendų ir sakmių, žinomų ir mažai girdėtų ar jau pamištų, naujomis literatūrinėmis interpretacijomis. Šioje knygoje įdomiai perteikta mūsų krašto istorinė atmintis, pagonybės laikų aidai, piliakalnių, marių ir jūros kalba, Kuršių nerijos ir Pamario gyventojų įvairūs nutikimai. Visa tai susilieja į vientisą pasakojimą apie žmogaus ištvermę ir drąsą, ištikimybę ir stiprią meilę savo kraštui.

Mažieji ne tik vaišinosi arbata, bet ir dalyvavo literatūrinėje treniruotėje, kurios metu miklino smegenėles literatūrinių žinių patikrinimui. Linksmosios estafetės buvo sudarytos iš judriųjų žaidimų, eilėraščių, mįslių, knygų autorių ir personažų.

F. Bajoraičio viešosios bibliotekos knygmylių būrelis „Galvočiukai” (vad. Liuda Nausėdienė) dalyviams parodė improvizuotą programą „Beveik jūros arkliukai”. Renginyje dalyvavo mažieji grabupiškiai bei nuolatinės bibliotekos bičiulės ir talkininkės Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokytojos.

{gallery}documents/fotogalerija/2014_06_05_grabupiai{/gallery}

Spausdinti
Facebook komentarai