Į paslaptingą knygų pasaulį – Zumbos ritmu

dscf14442014 m. birželio 27 d., Ieva Kaktaitė

Kartą G. Leibnicas pasakė, kad bibliotekos – tai žmogaus dvasinių vertybių lobynas, tačiau ne mažiau svarbu, koks bibliotekininkas knygų namuose dirba ir ką jis suteikia atėjusiems pas jį. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Juknaičių filialas, nuolat bendradarbiaujantis su vietos bendruomene, Juknaičių pagrindine mokykla, kolegomis, noriai prisideda prie renginių, vasaros stovyklėlių, sporto švenčių.

Gegužės 21 dieną Juknaičių pagrindinė mokykla pasikvietė bibliotekininkę Ievą Kaktaitę pravesti neformalaus ugdymo pamoką vyresniesiems mokiniams Zumbos ritmu. 2014 metai Lietuvos Respublikos Seimo yra paskelbti Vaikų sveikatos metais, tad šie užsiėmimai skirti vaikų sveikatos stiprinimui, sveikos gyvensenos ugdymui.

Birželio 4 dieną Juknaičių filialo bibliotekininkė buvo pakviesta pravesti Zumbos treniruotę mažiesiems „Smalsučių” stovyklautojams. Moksleiviai liko patenkinti, smagiai atsipalaidavę, kartu patyrė gerų emocijų. Kadangi bendradarbiavimas ir veiklos nesibaigia ties Juknaičių bibliotekos durimis, toliau persikėlėme į Pašyšius, kur birželio 20 dieną dalyvavome Pašyšių filialo bibliotekininkės Danutės Adomavičienės rengiamoje vasaros stovyklėlėje „Atostogos Naminuko palėpėje”. Zumbos fiesta buvo pravesta šauniesiems Pašyšių bendruomenės vaikams. Džiugu, kad šių dienų biblioteka bei bibliotekininkas yra vaikams pasiekiamas kuo įvairiausiais metodais, siekiant su jais labiau susidraugauti, susipažinti ir pasikviesti pas save į knygos namus.

dscf1560

payiai

 

Spausdinti
Facebook komentarai